Mevlit ve özel günlerde davetlilere dağıtılan çeşitli geleneksel mevlit hediyelikleri vardır. Bu hediyelikler genellikle, yasin kitabı, mevlit şekeri, mevlit lokumu gibi ürünlerdir. Bunlar la beraber mevlit hediyelikleri arasında en çok tercih edilen ürünlerden biri de kokulu tesbihtir.

Kokulu tesbih gerek kendi başına gerekse diğer mevlit hediyelikleri ile beraber mevlit ve özel günlerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bilindiği üzere toplumumuzca icra edilen bebek mevlidi, sünnet mevlidi, asker mevlidi, söz-nişan mevlidi, vefat mevlidi bir çok farklı mevlit türü vardır. Mevlit hediyelikleri dağıtılacakları mevlit türüne göre ve kullanım amaçlarına göre değişik şekillerde üretilmektedirler.Diğer mevlit hediyelikleri gibi kokulu tesbihler de kullanılacakları mevlit türüne göre farklı model ve renkte imal edilmektedirler.

Kokulu tesbih genellikle doksan dokuzlu dizimde üretilmektedir. Ürünün renk yelpazesi oldukça geniştir. Ürünün yapımında farklı hammaddeler kullanılabildiği gibi genellikle plastik madde kullanılarak yapılırlar. Kokulandırılmalarında kabe kokusu, cami kokusu gibi kokular kullanılmakla beraber çoğunlukla gül kokusu tercih edilmektedir.

Kokulu tesbih tek başına olduğu gibi kutusu ile beraber de temin edilebilmektedir. Tesbihin kutusu farklı şekillerde olabilmektedir. Kalp şeklinde, oval şekilde veya gül şeklinde kokulu tesbih kutularını bulmak mümkündür. Tüm bunlara ek olarak kutu üzerine basılan etiket sayesinde ürün kişiye özel hale gelmekte ve hatıra olarak da değerlendirilmektedir.

Tesbihi alırken alternatifler arasından yapılacak seçimde öne çıkan unsur ne tür mevlitte kullanılacağıdır. Seçim tamamen kişinin kendi zevkine bağlıdır. Erkek bebek mevlidi için mavi ve turkuaz tonlarında üretilen tesbih tercih edilirken, kız bebek mevlidi için pembe ve lila tonları tercih edilmektedir. Sünnet mevlidinde yine erkek bebekte olduğu gibi çoğunlukla mavi tonları kullanılırken, söz-nişan düğün mevlitlerinde krem ve beyaz renkteki ürünler tercih edilmektedir. Bu durum vefat mevlidinde yerini yeşil ve siyaha renge bırakmaktadır.

Mevlit hediyeliklerinin her türlüsünü, toptan kokulu tesbih bulabileceğiniz mevlidimvar.com'u şimdi ziyaret ederek tüm mevlüt hediyeliklerini ve fiyatları online görebilirsiniz. Kokulu tesbihlerdeki renk seçeneklerini ve detaylı ürün fotoğraflarını https://www.mevlidimvar.com/kokulu-tesbih kategorisinde bulabilirsiniz.