Kararın açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı.
Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı bugünkü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabilecek.
Sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine vatandaşlardan da katılım olabileceği düşüncesiyle güvenlik güçleri, cezaevinin çevresinde önlemleri artırdı.
Güvenlik görevlileri, TEM karayolu Kınalı bağlantı yolunu bariyerlerle çift yönlü trafiğe kapatırken, duruşmayı izlemesine izin verilenler ve görevliler, yerleşkeye E-5 karayolu bağlantısından giriş yapabiliyor.
Yerleşkeye giriş yapılan noktada akşam saatlerinden itibaren önlem alan jandarma ekipleri, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de geçiş yapmasına izin vermiyor. Duruşmayı izleyecek milletvekilleri, avukatlar, sanıklar ve basın mensupları kimlik kontrolünün ardından yerleşkeye alınmaya başlandı.
Gece yarısından itibaren cezaevi sapağında toplanan bir grup da İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, yerleşkeye girişlerine izin verilmemesini protesto etti.
Seyyar tuvaletlerin kurulduğu bölgeye, sabahın erken saatlerinden itibaren çöp kamyonu, iş makinası, itfaiye, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda otobüsle çevik kuvvet ekibi geldi.
Şehir dışından gelen polislerin ise şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerle bölgeye ulaştığı görüldü.