ANKARA

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i dünkü kabulü sırasında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen vekaletle kurban kesim programı ve bu çerçevede yapılan faaliyetler de gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre, vekaletle kurban kesim programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'na kurban bağışı yaptı. Kurban vekaletlerine ilişkin makbuzu bizzat dolduran Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hisse Gazze, iki hisse Somali, üç hisse de Arakan için olmak üzere toplam yedi hisse kurban bağışında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, TDV'nin yurt içinde ve yurt dışında eğitimden, kültüre, cami inşaatları ve insani yardım kampanyalarına kadar geniş bir alanda kapsamlı faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

TDV'nin büyüyen faaliyetlerine vatandaşların iştirakinin de her geçen yıl arttığını belirten Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen vekaletle kurban kesim programının yurt içinde ve yurt dışında geniş ölçekli devam ettiğini, kurban organizasyonunun devletin üst düzey yetkililerince de desteklendiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün kabul edildiğini hatırlatan Görmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız, vekaletle kurban programının önemine dikkati çekerek, bizzat desteklerini ifade etti. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın yürüttüğü organizasyona katkı sunmak üzere 7 adet kurban vekaletini vakfımıza verdi" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yılların verdiği tecrübesiyle milletin emanetine sahip çıkacağını ve bu sene de yüz akıyla bu faaliyeti yerine getireceğini anlatan Görmez, "Kurban sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yakın olsun, uzak olsun yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Bu yönüyle kurban, Afrika'dan Asya'ya, Uzakdoğu'dan Güney Amerika'ya, adını bile duymadığımız nice ülkelerde daha önce hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız yardım eli olmaktadır" diye konuştu.

TDV 103 ülke, 503 bölgede kurban kesecek

TDV, "Kurbanlarımız kardeşlik için" temasıyla düzenlenen 2015 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde kurban kesimi ve dağıtımı yapacak. Yurt içindeki merkezlerden 88'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik de kurban kesimi yapılacak.

Vakıf, bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programında, 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılmasını hedefliyor.