İSTANBUL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2. Savunma, Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Sektörel İşbirliği Konferansı'nda Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK) Projesi imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Boğaziçi Köprüsü'nde bakım-onarım çalışmaları yapılacağını ifade eden Yıldırım, ''Boğaziçi Köprüsü'nde bakım çalışmaları yapacağız. Doğrudur. Bakıma alınması için program yapıldı. Ancak burada sınırlı bir şekilde köprünün kapatılması değil, gece ağırlıklı olarak çalışmaları yapmak ve aynı anda da trafiğin akışını sağlayacak şekilde bir iş programı uygulanıyor'' diye konuştu.

3. köprü 2015'te

İstanbul'a yapılacak 3. köprüye ilişkin takvim konusunda bir soru üzerine de Yıldırım, ''2015 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Her şey yolunda giderse, herhangi bir sorun yaşamazsak 2015 sonunda üçüncü köprüyü de açmayı hedefliyoruz'' dedi.

THY'nin personel kıyafetleri

THY'nin tartışılan yeni kabin ekibi kıyafetleri hatırlatılarak, ''Siz nasıl buluyorsunuz? Bu kıyafet mi uygulanacak? THY yönetimi aynı kişi ile çalışmaya devam edecek mi?'' sorusu üzerine Bakan Yıldırım, "Ortada daha resmi bir kabul edilmiş, seçilmiş bir kıyafet yok. En iyi ürünü ortaya çıkarmak için birçok alternatifi üretirsiniz, denersiniz. O olmadı, değiştirirsiniz, başkasını denersiniz. Beğenilecek mi beğenilmeyecek mi ortaya çıkacak. Daha bu safahatların hiçbiri olmamış. Niye bu gürültü, patırtı, onu anlamadık'' diye konuştu.