İSTANBUL

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Amerikan Şirketler Derneği ile Amerikan Ticaret Odası'nın Hilton Oteli'nde düzenlediği çalışma yemeğine katıldı.
Bağış, burada yaptığı konuşmada, ABD'nin Türkiye'nin AB üyeliğine her zaman destek verdiğini belirtti. 
''AB projesi, Türkiye'den de, Avrupa'dan da büyük bir projedir, uluslararası bir fenomendir'' diyen Bağış, şunları kaydetti: 
''Mısır'a, Libya'ya veya Tunus'a gidip, yerel halkla birlikte namaz kılabilecek bir sürü Müslüman lider var. Bu ülkelere gidip, halka demokrasinin, sekülarizmin, insan haklarının faziletlerini anlatabilecek bir sürü batılı lider de var, Başkan Obama dahil. Ancak bunların her ikisini de yapabilecek çok kimse yok. Başbakan Erdoğan ise Kahire'de 20 bin insana, Libya'da cuma namazından sonra 30 bin insana hitap edebiliyor ve onlara seküler demokrasinin önemini anlatabiliyor. İşte bu Türkiye'nin batının en doğu ucu ve doğunun en batı ucu olduğunu kanıtlıyor. Bu güzel İstanbul şehri de Asya'nın en Avrupalı şehri ve Avrupa'nın en Asyalı şehridir.'' 
Türkiye'nin, hijyenden çevreye kadar birçok alanda yüksek standartları yakalamasının AB süreci sayesinde olduğuna işaret eden Bağış, ''AB Türkiye'nin diyetisyenidir. Diyetisyenin reçetesini uyguladığınızda fit, dinamik ve sağlıklı olursunuz. 27 ülke de AB reçetesiyle daha demokratik, daha müreffeh, daha istikrarlı, daha öz güvenli oldu. Diyetisyenin kendisinin bugünlerde biraz kilo almış olması, reçeteyi kötü yapmaz. Reçete hala elimizdekilerin en iyisi. Biz de bu reçeteyi uygulamakta kararlıyız'' dedi.