İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, mezarlıkların tahsisi ve ücret tarifesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararı ile yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, mezar yerlerinin üçüncü kişilere satılmasının, noter kanalı ile devredilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe giren fiyat tarifesinde, kuruma bağlı mezarlıkların fiyatlarının açıkça yer aldığı kaydedilen açıkalamada, 2012 yılı ücret tarifesine göre, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 1 kişilik dolu mezar yeri ücretinin (cenaze anında) 5 bin lira, dolu yanı boş mezar yeri ücretinin 9 bin lira, 1 kişilik boş mezar yeri ücretinin 18 bin lira olarak uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, ''Müdürlüğümüzce ücret tarifesinde belirtilen ücretler dışında herhangi bir ücret talep edilmemekte, Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.ibb.gov.tr adresinde müdürlüğümüze ait yönetmelik ve ücret tarifesi bulunmaktadır'' denildi.


Açıklamada, internet sitelerinde ve gazetelerde çıkan mezarlık ücretlerinin ''tamamen'' hayal mahsulü olduğu belirtildi.