İnsanların aşırı bilgisi olması gereken ve dikkat gereken bir alan ama ne yazık ki insanımız, beslenmesine özen göstermiyor. Devlet politikaları da yıllardır vatandaşı bilinçlendirmekten öte.

İsterseniz son dört yılda resmi kanallarca yıkılan birkaç tabuyu yazalım;

1- Yumurtanın kolesterol yapmadığı açıklandı.

2- Mısır özü Abd’de yasakladığı ve Türkiye’de kullanımının yavaşladığı duyuruldu, çicek yağı veya imkan varsa zeytinyağı kullanılmalı denildi.

3- Tereyağının en doğal yağ olduğu ilan edildi, bitkisel yağların pabucu dama atıldı.

4- En radikal olan ise geçen sene açıklandı, yüksek tansiyon sınırı 13’e indirildi.

Ben bir gıda ve beslenme uzmanı değilim ama; uzman olanlarda yukarı yazdığım değişikleri 3-4 sene öncesine duyurmadılar.

Tv’ler Gazeteler popüler olanın dediğini gerçeklik olarak yansıtmak dışında pekte bir şey yapmıyorlar. Diyelim ülkede bir gıda satılmıyor, popüler birini çıkarıp o gıdanın faydalarını sıralatılıyorlar. 

Vatandaş Tv’lerden etkilenip besleniyor reklamda dondurma gören çocuk 10 dakika sonra dondurma almaya gidiyor. Cipslerin vb pek çok katkı maddeleri ürünlerin çocuk gelişimine ne kadar zarar verdiğini bilmeyen yok ama; çocukları bunlardan uzak tutmaya çalışan pek az.

Benim kendi tespitimde farklı yağlardan oluşan yiyecekleri günün içinde çokça yemek sindirimi ve vücudu şaşırtıyor. Vücut tanımadığı yağı depoluyor sindirmeden. Bunu şöyle açalım;

Sabah bitkisel yağ yedin diyelim, öğlen döner, ikindide cips, akşam patates kızarması mide aynı gün içinde bu farklı yağ türlerine sindirim geliştiremez.
Devletle bu iş ne kadar ilintili, vatandaş bilinç yok ama onca bu konuda eğitim almış insan olmasına rağmen her alanda olduğu gibi bu alanda bilgi kirlilikleri ile dolu. Gıda tüketim eğitimi okullarda ders olarak bile verilebilir

Tv’lerde bu işi yapanlar çokta bilinçli değil, hatta zararlı.

Sonra kanser tedavileri için binlerce cihaz hastanelere konuluyor.Ben dengesiz beslenmenin kanseri tetiklediğine inanıyorum.  Doğal ve sağlıklı beslenme, sporu yaşamın içine koyma yine bir nebze devletin elinde.

Dikkatin ve sağlıklı öğrenmenin olması için beslenme, yaşam tarzı çok önemli bir etken.

Başlıkta terör dedim, kontrolsüz her alan, insan sağlığına insana zararlı her olgu terördür.