Önce Vatan Gazetesi’nin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

Geçtiğimiz hafta Film-San Vakfı olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Engin Çağlar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Devlet Devrim ile Beyoğlu Belediye Başkanımız Sayın Haydar Ali Yıldız’ı makamında ziyaret ettik. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim sıcak tavrı ve içtenliği dolayısıyla başkanımızdan oldukça pozitif muhteşem bir elektrik aldık. Film-San Vakfı olarak Vakıf Müdürü Kıvanç Terzioğlu yani benim tarafımdan hazırlanan ‘’Yeşilçam Sokağında Yeniden’’ projesini Sayın Başkanımız Haydar Ali Yıldız’a bir kez daha sunmak için gittik. Ve Başkanımız’ın bu projeyi beğenmesi ve uygulamak için kolları sıvaması bizleri oldukça heyecanladırdı. Kendisine gerçekten çok ama çok teşekkür ediyoruz. Eğer bu projemiz hayata geçerse sanata yaptığı katkılardan dolayı Türk Sineması ve Yeşilçam Sanatçıları ömür boyu kendilerine minnettar kalacaktır ve literatüre Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Haydar Ali Yıldız’ında adı altın harflerle kazınacaktır. Bu sokak Beyoğlu’nda İstiklal Caddesinde Demirören Avm ile Madam Tusseud arasındaki yerdedir, bilmeyenler için hatırlatayım istedim. Sanat ve Sanatçının doğduğu sokaktır Yeşilçam Sokak. Eski dönemden tüm ismi bilinen tanınmış Yapımcıların, Senaristlerin, Aktör ve Aktrislerin doğduğu tanındığı sokaktır Yeşilçam Sokak. Ve uzun zamandır yani 28 yıldır’da Film-San Vakfı bu sokakta ikamet etmektedir. Bizimde halen içinde bulunduğumuz bina, eskiden Halk Filmin binası olmakla birlikte Halk Filmin Sahibi Ünlü Yapımcı Merhum Fuat Rutkay ve Dönemin Halk Müziği Sanatçısı Merhume Suzan Yakar Rutkay bu binada yaşamışlardır. Fuat bey’in vefatı üzerine yine dönemin önemli Ses Sanatçılarından Merhum Adnan Şenses ile evlenen ve bu binada yaşamının sonuna kadar ikamet eden Suzan hanım sonrasında bu 5 katlı binayı Film-San Vakfı’na bağışlamıştır. Vefatlarından dolayı Fuat Rutkay’a, Suzan Yakar’a, Adnan Şenses’e Allahtan Rahmet Diliyoruz. Nur içinde yatsınlar...  

EZEL AKAY’DAN ‘’9 KERE LEYLA’’ GELİYOR... 

Ezel Akay’ın yönetmenliğini yaptığı komedi filmi, ‘9 Kere Leyla’nın çekim hazırlıkları İstanbul’da başladı. Başrollerinde Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy’un olduğu filmin yapımcısı Contact Film Works dağıtımcısı ise CGV Mars. Ezel Akay, oyuncular ve teknik ekip ile okuma provası için Beykoz’da çekim mekanı olan şık villada bir araya geldi. Filmin Konusu ise: ‘9 Kere Leyla’, zengin iş adamı Adem’in (Haluk Bilginer) genç sevgilisi Nergis (Elçin Sangu) uğruna evliliğini bitirmeye çalışmasının eğlenceli hikayesini anlatıyor. Adem boşanmayı reddeden aşırı domestik karısı Leyla’yı (Demet Akbağ) 9 kere öldürmeyi deniyor ama beceremiyor! Beklenmedik komik sürprizlerle dolu bu yolculukta Adem, istemeden de olsa sadece iyi bir şeye sebep oluyor.

ZERRİN TEKİNDOR’U HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ, USTA OYUNCU ‘ZEMHERİ’YLE BU KEZ ÇOK FARKLI BİR ROLDE.... 

Show TV’de ekrana gelecek, Ay Yapım’ın bu sezon merakla beklenen dizisi ‘Zemheri’nin kadrosunda yer alan usta oyuncu Zerrin Tekindor, bu kez seyirciyi şaşırtacak. Yönetmen koltuğunda ‘Aşk-ı Memnu’, ve ‘Kara Sevda’ gibi Türk dizi tarihinin unutulmaz yapımlarına imza atan yönetmen Hilal Saral’ın oturduğu, senaryosunu ise başarılı senarist Sema Ergenekon’un kaleme aldığı Zemheri’de yer alan başarılı, usta oyuncu Zerrin Tekindor, canlandıracağı ‘Aliye’ karakteriyle seyirciyi etkileyecek. Son yıllarda canlandırdığı zengin kadın rollerinin aksine Tekindor, bu kez evlere temizliğe giderek parasını kazanan, gecekonduda yaşayan birini canlandıracak. Televizyonda canlandırdığı karakterlerden farklı bir rolle izleyici karşısına geçecek olan Tekindor’un rolü şimdiden büyük merak uyandırıyor. Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz, Caner Cindoruk, Hazal Filiz Küçükköse, Emir Çubukçu, Nihal Koldaş, Müfit Kayacan, İlkin Tüfekçi, Şebnem Dönmez ve Zerrin Tekindor gibi genç ve usta isimleri buluşturan, izleyiciye adalet ve aşkın büyüklüğünü sorgulatacak ‘Zemheri’ yakında Show TV’de başlayacak. 

Saygılarımla…

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…