Erkekler organizasyon yeteneği gelişmiş kadın isterler. Yemek yapacak, evi derleyip toparlayacak, evi temiz tutacak. O gün için hatırlatılması gereken özel bir durum varsa mutlaka hatırlatılacak. Sevimli bir dadı, bakıcı, hizmetçi, eş, arkadaş… Ve daha sayamadığım çok şeyin aynı anda içimizde barınmasını isterler. Bu kadar çok şey istemelerine karşın lider hep onlardır. Kontrol bende, sorumluluk sende felsefesiyle hareket etmeye bayılırlar. Hem çocuk, hem de kahraman gözükmek isterler. Bir ilişkide beklenti varsa sorun başlar. Beklentilerin sonu yoktur. Artı ve eksi sonsuz diye iki ucu açık, pis kokan bir değnektir. Evliliği zaman içinde iş gibi görmeye başlar iki taraf. Yönetici ve yönetilen… 

Evet, erkekler güçlü kadından haz etmezmiş gibi gözükseler de aslında arkalarında duran kadının her zaman desteğini bekler ve güçlü olmasını ister. Hem gücünü kocasından almasını ister hem de kadınsal gücünü görmek ister. İşler istediği gibi gitmeyince güçlü olmasına canı sıkılır. Koca bir çelişkidir. Kocalar kocaman bir çelişki yumağının içinde döner durur. Ve bizi kediye çevirip, o yumağı döndürmemize sebep olur. Unutmamak gerekir ki kedi her zaman sevimli değildir, özellikle pençelerini çıkardığında!

Olabilirlik ve asla olunmaması gereken durumların listesini yapacak olursak,

Kadın;

Olgun olmalıdır, dolgun asla.

Üzgün olabilir, süzgün asla.

Fedakâr olmalıdır, cefakâr alsa.

Vefakâr olmalıdır, nankör asla.

Her halükarda mutlu olmayı bilmelidir, ketum asla.

Yorulan olmalıdır, yoran asla.

Üzülen olabilir, üzen asla.

Arada zararsız sitem olabilir, cilve tercih.

Arada surat düşebilir, düşen surat koca eve gelince hemen yüze geçirilmeli, suratsız asla karşısında durulmamalıdır.

Kendilerine kadın mı, eş mi, itaatkâr mı yoksa mürit mi ararlar? Sevgi ve aşkta kimse kimseden bir şey talep etmemelidir. Talep arttıkça, kölelik artar. Liderlik vasfı çoğaldıkça esir olan bedene ruh da ilave olur. Ve dört dörtlük bir köle karşısında tüm şehvetiyle durur. Dünyadaki en mutlu erkek profili sanırım böyle bir şeydir. 

Sonuç olarak koca, koca bir çelişkidir!//Molly romanımdan

Sevda kaçsın çayınıza.