Kız çocuklarınıza gelinlik giydirip makyaj yapmaktan vazgeçin. Küçüklükten evliliğe özendirilip, heveslenmelerinden uzaklaştırın.

Kendilerini eğitip,geliştirdikten sonra zaten her şey çok daha kolay ve verimli olacak. Akan su yolunu bulacak. Aileye ve aile fertlerine düşen görevler yerine getirildiği taktirde sorunların daha kısa sürede çözüleceğini kendiniz de göreceksiniz. Ebeveynler ne kadar kol kanat olursa, kendini de o kadar sever ve kendine değer verirse bir o kadar  yaklaşmış olurlar çocuklarına... Evde mutlu olamıyorlarsa elde mutlu olmaları mümkün değil. Elini dilini tutamayıp, şiddet ve kaba kuvvet kullanıp karşındakini yormaya, hırpalamaya çalışma!

Devran  döner,gün gelir hesap döner. Bir gün mutlaka sıra size de gelecek.Unutmamak ve asla gelmez demekten uzak durmak lazım. 

Birey olarak; sevgi, saygı, ve özellikle de sen sen olduğunu ve vücut dilini kullan insan olduğunuzu asla unutma da unutturma da.

İşte o zaman aradığınızı bulur, hem siz mutlu olur hem de karşınızdakini mutlu edersiniz.

İşte o zaman eğitimli ve bilinçli çocuklar yetiştirdim diyebilirsiniz.Mutlu sağlıklı yetiştirilen çocuklar büyüdüklerinde, sağlam beyin ve sağlam bedenlerle, ayakta güçlü duruşlarıyla  var oluyorlar. Bu çocukları mutlu sağlıklı, insancıl, merhametli, yetiştirmek önce ailede sonra çevrede ve  okulda yetiştirilip toplumda son bulmakta. Bedenen ve beynen verimli insanlar yetiştirmiş olmak gurur verici bir toplum olarak. Elele vererek tüm çocuklarımızın yarınlarına, gençleri ve vatan evlatlarımız olarak örf ve ananelerimize, mutlaka sahip çıkmalarını  sağlamalıyız. 

Küçük yaşlarda gelinlik giydirip, ruj sürerek kız çocuklarımızın lütfen beynini bulandırmayın. 

Erkek çocuklarımıza takım elbiseler, minicik ayaklarında kunduralar bence hiç münasip değil. Bunları artık yapmayı bırakın. Saygıyı, sevgiyi, hoş görüyü, güzel sohbeti aile ortamlarında, muhabbeti öğretin. 

Saygısız oturuşlar, büyüğünü küçüğünü tanımayan evlatlar, bir de karşısındakini kendinden üstün gören zavallılar yetiştirmeyin.

Eğer anne baba olma meziyeti size verilmişse o görevi sonuna kadar yerine getirin.

Özgüvenli, yüreği kocaman, tuttuğunu koparan, asil ve çalışkan evlatlar yetiştirin bu ülkeye. Gülmeyi, sevmeyi, korumayı, kollamayı öğretin ki Türklüğümüzü,insanlığımızı, yitirmeye müsade etmeyelim evlatlarımıza. 

Sevgiyle kalın