KİEV - Geçici olarak görevlendirilen İçişleri Bakanı Arsen Avakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pravi (Sağ) Sektör, meydan savunması ile gösterilerde yer alan diğer savunma gruplarından bazılarının İçişleri Bakanlığı bünyesine alınacağını söyledi.

Avakov, polislerle bundan sonraki izlenecek stratejileri belirleyeceğini kaydetti.

Ukrayna'da yönetim karşıtı gösterilerde çeşitli gruplar ortaya çıkarak "meydan savunması" oluşturmuş, Pravi (Sağ) Sektör olarak bilinen grup, diğer grupları bünyesinde toplayarak güvenlik güçlerine karşı koymuştu.

Gösteriler başladığından bu yana Ukrayna'nın genelinde çıkan çatışmalarda en az 82 kişinin öldüğü, bine yakın kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

"Devlet bütçesi yağmalandı"

Öte yandan, Muhalif Batkivşçina Partisi Lideri Arseniy Yatsenyuk, Uzlaşma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ukrayna Ulusal Bankasından aldığı bilgiye göre, devlet hazinesinin yağmalanarak ülkenin iflas ettiğini öğrendiğini açıkladı.

Ülkede büyük bir bütçe açığı gerçeği olduğunu ifade eden Yatsenyuk, kamu çalışanlarının 10 gün gecikecek maaşlarını ödeyecek kaynak bulunmadığını belirtti.

Ukrayna'nın, batı dünyasına ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Yatsenyuk, en kısa sürede IMF ile işbirliği anlaşması yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.