Ülkenin doğusundaki Lebap vilayetinde bulunan doğalgazın günlük kapasitesinin 1.5 milyon metreküp olduğu açıklandı. Daha önce de çeşitli kapasitedeki doğalgaz yataklarının bulunduğu Bagtıyarlık bölgesindeki Şirin Kuyu sahasında bulunan gazın Çin'e satılacağı ifade edildi. 
     Türkmenistan Hidrokarbon Kaynaklarını Kullanma ve Yönetme Devlet Ajansı Başkanı Yahşigeldi Kakayev, sözkonusu yatakta bulunan gazın, büyük bir rezerv olduğunu dile getirdi.
     Bakanlar Kurulu toplantısında konuyu değerlendiren Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bulunan yatağın Türkmenistan ile Çin arasında imzalanan ürün paylaşım anlaşmalı bir bölge olduğunu belirterek, bölgede yapılan arama çalışmaları sonucunda elde edilen doğalgazın Türkmenistan-Çin boru hattıyla Çin'e yapılan sevkıyatın yıllık 65 milyar metreküpe çıkarılmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
     Yeni bulunan Şirin Kuyu yatağı, Çin'in CNPC şirketi ile imzalanan ürün paylaşımı anlaşması çerçevesindeki Bagtıyarlık sahasında yer alıyor. 2011 yılında bu bölgede ikinci bir doğalgaz arıtma tesisinin inşaatına başlanmıştı. Şirin Kuyu'dan elde edilen doğalgaz bu tesise sevk edilecek ve ardından boru hattıyla Çin'e ulaştırılacak.
     Geçtiğimiz yıl ülkenin güneyindeki Yolöten-Osman bölgesinde 2004 yılından beri çalışmalarda bulunan İngiliz araştırma şirketi Gaffney Cline and Associates, yatağın en yüksek 21.2 trilyon metreküp, en düşük ise 13.1 metreküp ve en iyi tahminlerine göre ise 16.4 trilyon metreküp doğalgaz rezervine sahip olduğunu açıklamıştı.
     Dünyanın en büyük ikinci doğalgaz yatağı olma özelliğini taşıyan Güney Yolöten-Osman doğalgaz yatağının Büyük Britanya'nın 350 yıllık, Avrupa'nın ise 50 yıldan fazla doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceği belirtilmişti.