Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), komşu ülkelere sığınan Suriyeli sayısının 1,6 milyonu aştığını bildirdi.
BMMYK'dan yapılan açıklamada, şiddetin yoğun bir şekilde devam ettiği Suriye'de savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanların komşu ülkelere sığınmayı sürdürdüğü belirtildi.
Komşu ülkelere sığınan Suriyeli sayısının bu hafta 1 milyon 600 bini geçtiği vurgulanan açıklamada, özellikle Kusayr kentinde yaşanan insanlık dramına işaret edildi.
Açıklamaya göre, bu hafta BMMYK, Dünya Gıda Programı (WFP), UNICEF, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ve Suriye Kızılayı'ndan oluşan heyet Kusayr'dan kaçan ailelerin kaldığı Hasiya kasabasını ziyaret etti.
Kusayr'da çatışmaların şiddetlenmesinden bu yana çoğunluğu çocuk ve kadın 3 bin 500 kişi Hasiya kasabasına, 3 binden fazla Suriyeli de Lübnan'a sığındı.
Açıklamada, yerlerinden edilen halkın en büyük sorunları arasında hijyen ve enfeksiyona bağlı hastalıkların bulunduğu, özellikle çocuklarda, ishal, yüksek ateş, solunum yolu ve deri rahatsızlıkları görüldüğü kaydedildi.