Suriye'de, ordu birliklerinin sivil yerleşim yerlerine ve muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 18'i kadın, 21'i çocuk toplam 156 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin Şam'ın banliyölerine düzenlediği saldırılarda 72 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.
Londra merkezli örgüt, Halep'te 32, İdlib'de 18, Deyr-i Zor'da 16, Dera'da 11, Humus'ta 4, Hama'da 2 ve Kuneytera kentinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.
Bu arada, Şam Haber Ağı (SNN), ordu birliklerinin ülke genelinde saldırılarını gece boyu sürdürdüğünü, Halep'in Kerem el-Cebel, Şeyh Hıdır ve Henanu bölgelerini savaş uçaklarıyla vurduğunu bildirdi.
SNN, ordunun Şam'ın banliyöleri Hacer Esved ve Kadem bölgelerinde muhaliflerin evlerine baskınlar düzenlediğini, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) direnç göstermesi üzerine bölgeyi havan topu ateşine tuttuğunu aktardı.
SNN ayrıca, Deyr-i Zor'da Siyasi Şube binası etrafında iki ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını, ÖSO'nun söz konusu binayı ele geçirmeye yakın olduğunu öne sürdü.
Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin, Halep'te patlayıcı madde taşıyan bir aracı etkisiz hale getirdiğini ve ülke genelinde çok sayıda isyancıyı öldürerek araçlarını imha ettiğini ileri sürdü.