MOSKOVA (A.A) - Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Humus ve diğer illerdeki çatışmaların bir an önce durdurulması, insani durumun iyileştirilmesi için hem hükümet hem de muhalefet tarafından gerekli adımların atılması istendi.
Açıklamada, önceliğin Humus kentinde bir an önce karşılıklı ateşkes ilan edilerek bu kentteki yaralıların tahliyesinin sağlanması olduğu belirtilerek, Humus kentindeki sivillerin ihtiyaçlarının da en kısa sürede sağlanması gerektiği ifade edildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Arap Birliği tarafından Suriye krizinin çözümü için özel temsilci olarak atanan BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın yüklendiği misyonu da desteklediklerini açıkladı.
Bu arada Kremlin'e yakın isimlerden Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksiy Puşkov da bugün Suriye lideri Beşşar Esad ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Esad'ın görevini bırakması için herhangi bir neden olmadığını söyledi.
Esad ile görüşmesini Rus haber ajansı RİA Novosti'ye değerlendiren Puşkov, ''Esad ayrılmaya hazır biri görünmüyor. Bunu yapması için bir gerekçe yok. Toplumun büyük bölümünde kendisine yönelik destek var'' dedi.
Puşkov, Arap Birliği ve batılı ülkeleri Suriye muhalefetini savaşa devam etmesi ve müzakereleri reddetmesini teşvik etmekle suçlayarak, Tunus'taki ''Suriye'nin Dostları'' konferansında Suriye Ulusal Konseyi'ni resmen tanımaları halinde bunun ülkede yeni çatışmalara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Rus milletvekili, ''Suriye'nin Dostları'' konferansının adının ''Suriye'nin Düşmanları'' olması gerektiğini ileri sürerek, Suriye'de muhalefete silah verilmesinin ülkedeki iç savaşı daha da körükleyeceğini kaydetti.