HUMUS

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının Humus kentinin kuzey kesimlerinde muhaliflerin denetimindeki bölgelerde alçaktan uçuş yapmaları nedeniyle cuma namazlarının iptal edildiği bildirildi.

AA muhabirinin Humus'taki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus kentinin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe, belde ve köyler üzerinde gerçekleştirdiği yoğun uçuşlar nedeniyle halkın savaş uçaklarının saldırı ihtimaline karşı cuma namazlarının kılınamadığı ifade edildi.

Halkın Rus uçaklarının camilere saldırmasından korktuğu için cuma namazına gidemediğini ifade eden kaynaklar, ''Bölgedeki alimler de hava saldırıları nedeniyle halkın cuma namazına gitmemesine fetvalar verdiler'' dedi.

Humus Medya Merkezi'de olayı doğrulayarak halkın alimlerden fetva alarak güvenlik nedeniyle cuma namazına gitmediğini kaydetti.

İki gün önce Rus uçaklarının Humus'un kuzeyindeki Telbise ve Rastan ilçesi ile Zafaran ve Mukramiye köyüne saldırması sonucu 32 sivil yaşamını yitirmiş 200 kişi de yaralanmıştı. 

Suriye'ye terör örgütü DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle gelen Rusya ordu kuvvetleri, Hama, Humus ve İdlib kırsalında muhaliflerin denetiminde olan bölgelere saldırıyor.

Esed güçlerine  ait savaş uçaklarının daha önce Halep'in kuzey kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki camilere saldırması nedeniyle halk cuma namazına gidememişti.