İSLAMABAD 

Pakistan'da bahar mevsiminin gelişi uçurtma bayramı ve çeşitli sanatsal etkinliklerle kutlanıyor.

Çok sayıda etnik unsurun bir arada yaşadığı Pakistan'ın renkli kültürü "Bahar Bayramı" için düzenlenen aktivitelerde ortaya çıkıyor.

Ülke kültürünün temelini müzik, dans, giyim-kuşam ve yemekler oluşturuyor. Geleneksel baharfestivalinde, ülkenin en kuzeyindeki Gilgit-Baltistan bölgesinin müzik aletleri ve soğuktan korunmak için ürettikleri eşyalar, en güneydeki Sind ve Çölistan bölgesinin yaşam tarzı, Pencap bölgesinin kıyafet ve yemekleri ile Belucistan ve Serhat bölgesinin hareketli dansları ön plana çıkıyor.

Pakistan'da bahar mevsiminin gelişinin bir başka müjdesi de ülke çapında düzenlenen uçurtma şenliği. Bir hafta süren uçurtma bayramında park ve bahçeler insan akınına uğruyor. Uçurtma bayramı, uçurtmaları en yükseğe çıkarmak, en güzelini ve en renklisini tasarlamak isteyenlerin tatlı rekabetine sahne oluyor.

Pakistan kültürünün dünyaya tanıtılması için devlet desteğiyle organize edilen şenliklere bu yıl yabancı temsilciler de davet edildi.

Başkent İslamabad'daki Lork Virsa Kültür Parkı'nda düzenlenen bahar festivalinde davetlilere müzik, dans, yemek ve el sanatları tanıtılırken, kamyon süslemeciliği, dokumacılık, ahşap işlemeliği ve taş oymacılığı gibi geleneksel eserleri yakından inceleme fırsatı da sunuldu.