CENEVRE - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine, Suriyeli muhalif silahlı gruplar dahil 40'tan fazla Suriyeli grup ile Suriye rejiminin davet edildiğini açıkladı.

De Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerine, 40'tan fazla Suriyeli grup ile Suriye rejimi ve Suriye'ye komşu ülkeler ile BM Güvenlik Konseyi'nin üyeleri dahil yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktör davet edildi" dedi.

Özel Temsilci de Mistura, Suriyeli muhalif silahlı grupların da Cenevre görüşmelerine katılacağını söyledi.

BM Suriye özel temsilcisinin; rejim temsilcileri, muhalifler, bölgesel ve uluslararası aktörlerle ayrı ayrı yapacağı Suriye görüşmeleri bugün başlıyor.

Elçiler ve uzmanlar seviyesinde yapılacak görüşmelerin 5 ila 6 hafta sürmesi bekleniyor.

Görüşmelere Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) dışında diğer muhalif grupların temsilcileri de katılacak. SMDK temsilcilerinin görüşmelere, 7 Mayıs'ta katılması bekleniyor.

BM, görüşmelere İran ve Türkiye gibi bölgesel ve uluslararası aktörlerin de davet edildiğini ancak DAEŞ ve Nusra Cephesi gibi terör örgütlerinin görüşmelere çağrılmadığını duyurmuştu.