Londralılar, dört yıl görev yapacak belediye başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor.
Oy verme işlemi yerel saatle 07.00'de başladı. Seçmenler, yerel saatle 22.00'e kadar oy kullanabilecek.
Londra'nın yanı sıra, Galler ve İskoçya'da belediye meclisi üyeleri, Liverpool ve Salford şehirlerinde ise belediye başkanları seçilecek. İngiltere, İskoçya ve Galler'de adaylar, 181 belediye meclisinde yaklaşık 5 bin üyelik için yarışıyor.  
Muhalefetteki İşçi Partisi, 2008 yılındaki son yerel seçimde kaybettiği koltukları kazanmayı hedeflerken, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti üyeliklerini korumayı amaçlıyor.
Başkent Londra'da ise, İşçi Partili aday Ken Livingstone, 2008 yılında belediye başkanlığı koltuğunu kaptırdığı Muhafazakar Partili Boris Johnson'ı bu seçimde geride bırakmak istiyor. Ancak yapılan son kamuoyu yoklamaları, Johnson'ı Livingstone'un önünde gösteriyor.
Londra belediye başkanlığı için, Johnson ve Livingstone'un yanı sıra, Yeşil Parti'den Jenny Jones, Liberal Demokrat Parti'den Brian Paddick, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nden (UKIP) Lawrence Webb, İngiliz Ulusal Parti'den (BNP) Carlos Cortiglia ve bağımsız aday Siobhan Benita da adaylar arasında bulunuyor. Londra'da belediye başkanının yanı sıra, belediye meclisi için 25 üye de belirlenecek.
Birmingham, Bradford, Bristol, Coventry, Leeds, Manchester, Newcastle-Upon-Tyne, Nottingham, Sheffield ve Wakefield şehirlerinde ise, belediye başkanı seçilip seçilmemesine ilişkin referandumlar yapılıyor.
Bu arada İngiltere Başbakanı David Cameron yerel seçimle ilgili yaptığı açıklamada, "Birmingham'da da bir Boris, Leeds'de de bir Boris, Bradford'da da bir Boris olmasını isterim" diyerek, Johnson'a verdiği desteği vurguladı. Boris Johnson'ı "iyi yürekli" olarak tanımlayan Cameron, Johnson'a oy vermek için Muhafazakar Parti'yi desteklemek gerekmediğini kaydetti.
Yerel seçimin sonuçlarının yarın sabah belli olması bekleniyor.