Kırgızistan'da Merkez Seçim Komisyonu'nun (MSK) ilk verilerine göre, yerel seçimleri Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in kurucusu olduğu Sosyal Demokrat Partisi önde götürüyor.

Ülkede, 7 eyaletteki 25 şehir ve 416 köyde 4 yıl görev yapacak il ve köy meclislerinin üyelerini belirlemek için yapılan oylama sona erdi.

Merkez Seçim Komisyonu, 25 il meclis sonuçlarını internet sitesinden duyurdu. Kesin olmayan ilk sonuçlara göre, yerel seçimleri Sosyal Demokrat Partisi ve eski Başbakan Ömürbek Babanov'un Cumhuriyet Partisi önde götürüyor, onları Zamandaş ile Ak Şumkar partisi izliyor.

Köy meclis seçimlerinin sonuçları ise henüz açıklanmadı.

Bu arada ülkedeki yerel seçimlere partiler büyük ilgi gösterdi. Özellikle Bişkek İl Meclisi'nde söz sahibi olabilmek için 23 parti yarıştı.

Gelecek yıl, Türkiye hükümeti tarafından Kırgızistan'a verilecek 100 milyon dolarlık düşük faizli kredinin 35 milyon dolarlık tutarının çeşitli projelerde kullanmak üzere Bişkek Belediyesi'ne koalisyon hükümeti tarafından verilmesi kararı bu kentte yarışı önemli kılıyor.

Seçimleri, 6 uluslararası örgütün temsilcileri gözlemci olarak izlerken ülkede 5 bin polis ile 9 bin gönüllü görev yaptı.