INTERPOL, Mısır'ın yakalama istemi üzerine, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladı.

Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Mısır'ın yakalama istemi üzerine, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladı.

Lyon merkezli teşkilatın resmi internet sitesinde yayımlanan kararda, Mısır ve Katar vatandaşı olan Yusuf el-Karadavi için, "kasıtlı olarak suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkumların kaçmasına yardım, kundaklama, vandalizm ve soygun" suçlarından kırmızı bülten çıkarıldığı belirtildi.

Kararda, 88 yaşındaki Karadavi'nin üç fotoğrafına da yer verildi.

Katar'da ikamet ettiği bilinen Karadavi, Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasına karşı çıkmış ve darbeci General Abdulfettah es-Sisi'yi sert dille eleştirmişti.

Mısır yargısının, Karadavi hakkındaki suçlamaları gerekçe göstererek, Aralık 2013'te Karadavi hakkında kırmızı bülten çıkarılması için INTERPOL'e başvuru yaptığı bildirilmişti.

INTERPOL, Mısır'ın talebi üzerine, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticisi pekçok kişi hakkında da kırmızı bültenle arama kararı çıkarmıştı.