SANA

 Yemen'in başkenti Sana'da, hükümet karşıtı gösterilerini sürdüren Husiler'in, Sana'nın yollarını askeri araçların giriş ve çıkışlarına kapattığı bildirildi.

Yemen'deki Husi Hareketi liderlerinden Muhammed el-Buhayti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanı yolunu kapatan Husilere, güvenlik güçlerinin şiddet kullanmasına karşılık olarak başkent Sana'nın güneyi ve batısındaki yolların askeri araçların giriş ve çıkışlarına kapatıldığını belirtti.

Yolların ne zamana kadar kapalı tutulacağı konusunda bilgi vermeyen Buhayti, "Bu adım, hükümetin düşürülmesi, akaryakıta devlet desteğini kaldırma kararının iptali ve ulusal diyalog konferansında alınan kararların uygulanması taleplerimize devletin gerekli tutumu sergilememesine karşı atılmış bir tırmandırma adımıdır" dedi.

Sana'da, dün havaalanı yolunu kapatan Husilere, güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu 1 kişi ölmüş, 40 kişi yaralanmıştı.

Sana'nın kuzeyindeki havaalanı yolunda toplanan göstericiler ana yolu tamamen trafiğe kapatmış, bunun üzerine bölgeye intikal eden güvenlik güçleri, gruba göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etmişti.

Husiler, hareketin lideri Abdulmelik el-Husi'nin çağrısıyla bir süredir başkent Sana'da hükümet karşıtı gösteriler düzenliyor.