PARİS - Fransız Ulusal Bilişim Komisyonu, dünyaca ünlü arama motoru Google’a internet üzerinde kişisel verilerin korunmasıyla ilgili mevzuata uymadığı gerekçesiyle 150 bin Avro para cezası verdi.

Komisyon, daha önce yapılan uyarılara rağmen Google’ın kurallara uymamakta direndiği gerekçesiyle 150 bin avro para cezasının uygun görüldüğünü açıkladı. Açıklamada, söz konusu ihlal ile ilgili komisyonun gerekçeli kararının Google’ın Fransa’daki arama motorunun giriş sayfasından 8 gün süreyle yayınlanması istendi.

Amerikalı dünyaca ünlü arama motoru Google, 2012 Mart'ta aralarında Google Search, YouTube, Gmail, Picasa, Google Drive, Google Docs, Google Maps gibi yaklaşık 60 servisinin bir çatı altında toplanmasını karalaştırmıştı. Fransız Bilim Komisyonu, söz konusu hizmetlerin bir çatı altında toplanmasının ve buradaki kişisel verilerin paylaşımının Avrupa’daki hukuki mevzuata aykırı olduğunu düşünüyor.

Fransız Bilişim Komisyonu, Google’dan internet kullanıcısının bilgilerinin saklanması konusunda daha ayrıntılı ve kapsamlı güvenceler vermesini istiyor.