HALEP

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün gece beldenin batı kesimlerinde Esed rejimi güçleri ve Fetih Ordusu arasında yaşanan çatışmaların ardından Han Tuman'ın tamamı Fetih Ordusu'nun eline geçti. Rejim, beldeyle birlikte, Halidiye köyü, Tel Makla ve Tel El Zeytun tepeleri ile Han Tuman Tunelini de kaybetti.

Yerel kaynaklar, Han Tuman operasyonu için Fetih Ordusu'na Cund'ul Aksa'nın da destek sağladığını söyledi.

Dünkü çatışmalar, rejimin öğle saatlerinde helikopterle beldenin muhaliflerin elinde olan batı uçlarına varil bombalı saldırı düzenlemesi üzerine başlamıştı. Aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Çatışmaların artmasının ardından Fetih Ordusu, rejime ait iki tank ve bir mühimmat aracını imha ederek, saldırıyı püskürtmüştü. Ardından belde yakınındaki Halidiye köyü ile bulgur fabrikasını ele geçiren Fetih Ordusu, rejime ait bir binaya saldırarak 10 rejim askeri öldürmüş, rejim için savaşan Afgan Şii bir milisi esir almıştı.

Han Tuman, Halep-Şam yolu üzerinde bulunması nedeniyle stratejik önem taşıyor. Rejimin beldeyi kaybetmesi, yabancı Şii milislerin bulunduğu Halep'in güneyinde zayıflatılmasına imkan verecek.

Bu arada yaklaşık 2 saat önce beldeye ve Halidiye köyüne hava saldırısı başladığını bildiren yerel kaynaklar, şiddetli yağmurun hakim olduğu alanda rejime ait uçakların kalkış dahi yapamayacağını, bombardımanın Rus uçakları tarafından yapıldığını ifade ediyor.