KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının Kıbrıs müzakerelerinde öneri sunmadığı gibi, sunulan her öneriye de karşı çıktığını ifade ederek, görüşmelerde, Türk tarafının iyi niyetine rağmen bir yere varmakta zorlandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, konferans vermek üzere KKTC'ye gelen TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Şükran Güldal Mumcu'yu kabul etti.
       Eroğlu, kabulde yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde, Türkiye'nin ana muhalefetinin desteğinin memnuniyet verici olduğunu" belirtti.
      AB Dönem Başkanlığı ve başkanlık seçimi hazırlığı içine giren Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmazlığının daha da artacağının bilincinde oldukların dile getiren Eroğlu, buna rağmen, iyi niyetle 1 Temmuz'a kadar görüşmeleri devam ettirmeye kararlı olduğunu kaydetti.
      Eroğlu, "Mümkün mü değil mi anlaşmak, bunu bu dönemin sonunda göreceğiz. İnşallah Rumlar bir sürpriz yapar ve bir anlaşmaya meyil ederler, ama böyle bir niyet göremediğimi de ifade etmek zorundayım" dedi.
      KKTC meclisindeki kadın milletvekili sayısının azlığına dikkati çeken Eroğlu, aday sayısının azlığına bağlı olarak KKTC meclisine giren kadın milletvekili sayısının da az olduğunu, seneden seneye cesareti artan kadınların daha fazlasının meclise girmesini beklediklerini kaydetti.
       Şükran Güldal Mumcu da konferans vermek üzere geldiği KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu da ziyaret etmek istediğini söyledi.
       Mumcu, "Kıbrıs ile ilgili gelişmelerden ve iktidardın söylediği sözlerden çok rahatsız olduğunu" belirterek, "CHP olarak sizin hep arkanızda olduğumuzu söylemek istiyoruz. İki ayrı devlet olarak bağımsız, kavga etmeden, sulh içinde, barış içinde yaşayacak bir yapının olmasını her zaman destekledik" dedi.
       Şükran Güldal Mumcu, bu konuda atılacak her tür adımda Kıbrıs Türk tarafını destekleyeceklerini söyledi.