KAHİRE

Mısır'da askeri darbenin ardından protestoların merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanı'na yapılan kanlı baskının yıl dönümü nedeniyle başlayan protestolar gece de devam etti.

Ordunun 3 Temmuz 2013'te yönetime el koymasının ardından darbe karşıtı gösterilerin merkezi olan Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos'ta yapılan kanlı baskın, Kahire, Giza, İskenderiye, El-Kalyubiye, Dimyat, Ed-Dekahliye, Eş-Şarkıyye, El-Garbiyye, Kefer eş-Şeyh, El-Buhayra, Feyyum, Beni Süveyf, El-Minya, Port Said, Süveyş ve Kuzey Sina illerinde protesto edildi.

Darbenin mimarı ve ordunun yönetime el koymasının ardından göreve gelen cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine slogan atan eylemciler, katliam sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Göstericiler, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine geri dönmesini talep etti.

Mısır'daki 3 Temmuz darbesinin ardından yapılan gösterilerin merkezi haline gelen Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te güvenlik güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.