BEYRUT

İddiaya göre, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın etkin olduğu ''Dahiye'' bölgesinde, Türk işadamı Aydın Tufan Tekin ile 4 Suriyeliyi rehin alan Mikdat aşireti ile Sinu aşireti arasında silahlı çatışma yaşandı. 
Mikdat aşireti sözcüsü Mahir Mikdat, ''Çatışma esnasında doğan güvenlik boşluğundan yararlanan rehinelerin kaçtığını'' öne sürdü.

Türk Büyükelçiliği
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ''Yürütülen temaslar sonucunda Türk işadamı Aydın Tekin'in hala Mikdat ailesinin elinde rehin tutulduğu yönünde çok kuvvetli bilgiler olduğunu'' bildirdi.

Lübnan ordusu operasyon düzenledi
Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise kaçırma ve havaalanında yaşanan yol kesme olaylarıyla ilgili haklarında tutuklama kararı olan bazı kişileri adalete teslim etmek için bölgede operasyon yapıldığı belirtilerek, ''Lübnan ordusundan bir birlik bölgeye girerek tutuklamalara başladı. Tutuklananlar arasında Hasan Mikdat adlı kişi de bulunmaktadır. Ordu, haklarında tutuklama kararı olan diğer kişileri aramaya devam etmektedir'' denildi.

Mikdat ailesi kamuoyunu yanıltmak istiyor
Ordu istihbaratından bir yetkili ise Mikdat ailesinin kamuoyunu yanıltmak istediğini ifade ederek, ''Mahir Mikdat, yalan söylüyor. Rehineler hala ellerinde, yerlerini değiştirmiş olmalılar. Bu şekilde üstlerindeki kamuoyu baskısını hafifletmeye çalışıyorlar'' iddiasında bulundu.
Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, 15 Ağustos'ta Beyrut'a geldikten sonra havalimanından bindiği taksinin önünü kesen Mikdad ailesi mensuplarınca kaçırılmıştı.