1 Mayıs nedeniyle genel grev çağrısında bulunan, ABD'de gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i, ekonomik politikaları ve işsizliği protesto eden ''Wall Street'i İşgal Et'' eylemcileri, bugün kentin çeşitli bölgelerinde çeşitli protestolar düzenleyecek.
ABD'de resmi olarak kutlanmayan 1 Mayıs uluslararası işçi gününde genel grev çağrısında bulunan, geçtiğimiz yıla damgasını vuran ''Wall Street'i İşgal Et'' eylemcileri bugün Amerikalılardan işe, okula gitmemelerini ve para harcamamalarını istedi.
İşçi derneklerine ve sendikalara destek veren ''Wall Street'i İşgal Et'' eylemcilerinin, kentin çeşitli parklarında toplanıp protesto gösterileri ve yürüyüşleri düzenlemeleri bekleniyor.
Geçen yıl 17 Eylül'de New York'ta, finans merkezinin kalbi sayılan Wall Street'e yakın Zuccutti Parkında eylemlerini başlatan ve kısa sürede tüm ABD'ye yayılan ''Wall Street'i İşgal Et'' protestocuları, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in talimatıyla polis tarafından 15 Kasım'da parktan çıkartılmalarının ardından eski güçlerini kaybetseler de kentte kış kendini iyice hissettirene kadar eylemlerini çeşitli yerlerde sürdürmüşlerdi.