Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

Daylong Güneş Korumada Türk Kanser Derneği ile El Ele!

Tüm canlıların hayat devamlılığı için vazgeçilmez bir yaşam kaynağı olan “güneş”; dikkat edilmediği takdirde sağlığı tehdit eden bir unsur olabilir. Türk Kanser Derneği ve Daylong işbirliği ile hayata geçirilen “Bu Sene Gölge Oyunu Oynamaya Var Mısınız?” projesiyle güneşin zararlarından korunma hakkında bilgilendirmek ve cilt kanseri konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Güneş ışınlarının özellikle çocuklarda kemik gelişimi, bağışıklık siteminin güçlenmesi ile vücudun direncinin artması, D vitaminin sentezlenmesi gibi son derece hayati faydaları vardır. Ancak dikkatsizce güneş ışınlarına maruz kalmakla cilt yanıkları, cildin erken yaşlanması, vücudun sıvı elektrolit dengesizliği, göz sağlığı ile ilgili sorunlar ve cilt kanseri gibi son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Özellikle çocukluk ve ergenlik döneminde oluşan güneş yanıkları, ilerleyen yaşlarda cilt kanserinin gelişmesinde büyük risk oluşturur. Bu nedenle güneşin zararlı ışınlarından korunma hakkında bilgi sahibi olmak ve güneş koruyucuları kullanma alışkanlığı kazanmak büyük önem taşımaktadır. Türk Kanser Derneği ve Daylong işbirliğinde hayata geçirilen “Bu Sene Gölge Oyunu Oynamaya Var Mısınız?” projesinde güneşin zararları ve güneş koruyucu kullanımının önemi konusunda bilgilendirmeler yapılarak cilt kanseri konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Proje kapsamında 12-13 Ağustos tarihlerinde Bodrum Gündoğan Halk Plajı’nda 14-15 Ağustos tarihlerinde ise Antalya Konyaaltı Plajı’nda bilinçlendirme etkinlikleri düzenlenerek farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

Cilt kanserinden korunmanın ilk adımının güneşin zararlı ışınlarından korunmak olduğunu belirten uzmanlar; güneş ışınlarının dik geldiği 10:00-16:00 saatleri arasında güneşe direkt maruz kalınmaması ve mutlaka güneş koruyucu kullanılması konusunda uyarıyor. Güneş koruyucu kremlerin suya dayanıklı formüllerden tercih edilmesi, yüzme, aşırı terleme ve kurulanma sonrası tekrar uygulanması öneriliyor. Çocuklar için SPF 50+ koruyucu kremleri tercih edilmeli ve çocuklara gölge kuralı öğretilmeli: “gölgenizin boyu sizden daha kısa olduğu zaman güneş ışınlarının en güçlü olduğu zamandır!”

Saygılarımla....

Sağlıcakla kalın ama Sevgisiz kalmayın.