Çalışan anneler çocuklarını çok rahat büyütebilmektedir.Endişe etmeden anne sütlerini verebilmekte,gerekirse çalışma ortamı uygunsa iş yerine getirlerekbeslenme sağlanmaktadir. Süt izinleri de beslemeyi kolaylaştırmaktadır. Bazan süt sağılmkata bunlarda bibronla bebğe verilebilmektedir.Bebklerin büyüme ve gelişmeleri etkilenmemektedir.

Çalışan anneler bebeklerine aynı ilgi ve şefkati verebilirler. Bebek ve çocuklara kaliteli zaman ayırmak önemlidir. Onlara şevkat ,ilgi,gülen göz ve yüz,ten ve göz teması sağlamak ,onları güldürmek büyüme ve gelişmeye çok büyük katkı sğlar.

İşyerinde gergin bir oram bile olsa evde bebkve çocuklara hisstirmemek gerekir.Böyle durumlarda öfke kontrolü önemlidir. Evde yaratılan gerginlik, kavga ve çatışam çocukları çok daha yüksek oranda etkilemektedir.Çalışan anneler suçluluk duyarak çocuklarını şımartırlarsa ileride sorunlar çıkabilir. Denegli davranmak,yönetimi kaybetmemek,davrnışları kontroledip yönetmek anne ve babnın elindedir. Uygun olmayan davranışlarını çocuklara anlatmak “hayır” demenin anlamını öğrenmeleri gerekir.

İşin esası bebek ve çocuklara yeterli ve kaliteli ilgi ve sevgi göstermek ve iyi yönetmektir.

Her akşam bir hediye ile gelmek uygun değildir. Onlara en iyi hediye güleryüz ve anne sütüdür.