Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar;

‘Pembe Panter’den ‘Tiffany’de Kahvaltı’ya, Mancini müzikli klasikler, 29 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Beykoz Kundura’da gerçekleşecek Bir Yaz Gecesi Festivali’nde. Film ve müziğin uyumlu birlikteliğinden ilhâm alarak hazırlanan festival programı bu yıl, unutulmaz film müziklerinin yaratıcısı, 4 Oscar ve 9 Grammy ödüllü Amerikalı müzisyen Henry Mancini’ye odaklanıyor. 1994’te kaybettiğimiz usta müzisyenin bestelediği dört Blake Edwards klasiği, restore edilmiş dijital kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez Bir Yaz Gecesi Festivali’nde seyirciyle buluşuyor. Sakar ve şaşkın Fransız polis müfettişi Jacques Clouseau’nun maceralarını konu alan meşhur “Pembe Panter” serisinin ilk iki filmi “The Pink Panther / Pembe Panter” (1963) ve “A Shot in the Dark / Karanlıkta Bir Çığlık” (1964) festivalin ilk haftasında gösterilirken; Audrey Hepburn’ün ikonik performansıyla da hafızalara kazınan 1961 yapımı romantik başyapıt “Breakfast at Tiffany’s / Tiffany’de Kahvaltı” ve 1968 yapımı çılgın komedi “The Party / Tatlı Budala” da festivalin son haftasında izlenebilecek. Kundura Sinema ve Kundura Sahne’nin önderliğinde altıncısı düzenlenecek Bir Yaz Gecesi Festivali, 29 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Beykoz Kundura’da gerçekleşecek.

KÜBRA DOĞRU ÜNLÜ'DEN MUHTEŞEM BİR ESER ''SANDIK''....

İstanbul, Bakırköy’de doğdu. Meslek hayatına 1992’de radyo spikerliğiyle başladı. 1994’de eş zamanlı olarak yazılı ve görsel medyada çalışmaya başladı. Özel televizyon yayıncılığında, Türkiye’nin ilk sertifikalı televizyon spikeri olarak 1994-2007 yılları arasında çeşitli ulusal televizyonlarda kendi yapımlarını hazırladı, sundu ve yönetti. Çok sayıda ulusal gazete ve dergiye, yazı ve röportajlar hazırladı. 2007-2009 arasında İstanbul’da bazı ilçe belediyelerine kültür ve sanat danışmanlığı yaptı. 2010’da Yayın Yönetmenliğini de yaptığı “kadinmedya.com” web sitesini kurdu ve medyanın farklı alanlarında görev yapmış 50 kadın yazarla çalıştı.2010-2022 yıllarında Atv Avrupa’ da Ana Haber bültenini hazırlayıp, sundu. Evli ve bir çocuk sahibi Kübra Doğru Ünlü’ nün, 2015 yılında Söz İzi isimli kitabı yayınlandı. Sandık ikinci eseri. 1915 Ahıska muhaciri, geniş bir ailenin Kisetip’ten İstanbul’a uzanan, hüzünlü yaşam yolculuklarını, tarihi gerçekler eşliğinde anlatıyor. Kendilerine yeni vatan yaratabilenlerin, iç çekişlerini, mücadelelerini, Türk, Çerkes ve Kürt kökenli üç çocuk gelinin, aynı bahçeye sığdırdıkları, sarsıcı hikâyelerinde hissettiriyor. Yazar yetmişli yılların İstanbul’unun, göçlerle çoğalan bir mahallesinde, kendilerine özgürlük ve mutluluk yaratanları ve unuttuğumuz değerleri, akıcı üslubuyla yeniden hatırlatıyor. Belki sizin de kökleriniz bu Sandık’ta gizlidir.

DİVA BÜLENT ERSOY'A EN GÜZEL HEDİYE...

Dün 70. yaş gününü kutlayan Türk sanat müziğinin Diva’sı Bülent Ersoy’a, en güzel doğum günü hediyesi meslektaşı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay’dan geldi. Türk sanat müziğinin en önemli yorumcularından kabul edilen Bülent Ersoy, dün 70. yaş gününü kutladı. Ersoy’a, en güzel doğum günü armağanı ise meslektaşı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay’dan geldi. Sosyal medyada paylaşım yapan Akay, Ersoy’un doğum günü olan 9 Haziran tarihinin, her sene “Türk Müziği Yorumcuları Günü” olarak kutlanmasını önerdi. Bu öneri kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Bülent Ersoy fanları tarafından da paylaşıldı. Konu ile ilgili yorum yapan ünlü isimler ise sanatçının yaşarken böyle bir şeyi görmesini çok olumlu buldu. Onur Akay, “Bugün, büyük yorumcumuz Diva’mızın doğum günü! Eşi benzeri bulunmayan değerli sanatçımız Bülent Ersoy’a sağlık ve mutluluk dolu nice yaşlar diliyor, ellerinden öpüyorum. 9 Haziran tarihine şöyle bir dikkat çekmek de gönlümden geldi… 9 Haziran tarihi bence her sene, “Türk Müziği Yorumcuları Günü” olarak kutlanmalı diye düşünüyorum. Müzeyyen Senar, Behiye Aksoy, Zeki Müren, Muazzez Abacı ve Bülent Ersoy gibi efsane yorumcuların bir daha gelmesi çok zor! “Z” kuşağına bile hâlâ ekol olan bu özel sanatçılarımızı, gelin Diva’mız büyük Bülent Ersoy’un doğum günü olan 9 Haziran tarihinde analım…” ifadelerini kullandı. Magazin camiasında “Felaket Tellalı” lakabı ile ün yapan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, 2012 yılında ise TRT Müzik ekranlarından Zeki Müren’in doğum günü olan 6 Aralık tarihinin, “Türk Sanat Müziği Günü” olarak kutlanmasını önermişti. Sanat Güneşi’nin doğum günü 10 senedir tüm yurtta “Türk Sanat Müziği Günü” olarak kutlanmaktadır.

GÜLBEN ERGEN MERSİN'İ ÇOŞTURDU...

Mersin’de önceki akşam özel bir gece ’de sahne alan Gülben Ergen, şarkılarıyla konuklarına inanılmaz bir gece yaşattı. Bir araba markasının Mersin’de düzenlediği gecesinde sahne alan Gülben Ergen, Bekir Gökmen imzalı derin yırtmaçlı kıyafetiyle göz doldururken şarkılarıyla konuklarına inanılmaz bir gece yaşattı.

Saygılarımla...

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...