Sevgili Önce Vatan Gazetesinin Değerli Okuyucuları Merhabalar; 

ALMULA MERTER FOSFOROĞLU CHURM İSTANBUL’DA…

Sevgili dostum başarılı yazar, oyuncu, yönetmen 10 elinde 11 marifet olan Almula Merter bugün İstanbul’da Zincirlikuyu’da bulunan Zorlu Center D&R ‘da saat 15:00-17:00 arasında Minder Sohbetinde sevenleriyle buluşuyor. Çocuklar Gülerse Dünya Güler sloganını yayan Almula’cığım kitaptan kazanılan telif gelirini kimsesiz çocuklara bağışlayacağını açıklıyor. 19 Eylül 2018 yılında babası Usta Oyuncu Ferdi Merter Fosforoğlunu kaybeden Almula Merter onun vefatının 1.yılında onun vasiyetini yerine getirerek imza & minder sohbetine katılıyor. Çünkü Ferdi Merter Fosforoğlu hiçbir zaman perdeler kapansın istemezdi. Hep seyirciyle temas halinde olmaktan mutluluk duyardı diyerek Almula Merter İstanbul’a gelerek bu etkinlikle halkla beraber olmaktan mutlu olacağını, babasının yaşasaydı bunu görseydi çok mutlu olacağını belirtiyor. Ferdi abimi sevgili hocamı bende rahmetle ve saygıyla anıyorum. Mekanı cennet ruhu şad olsun. Seni hiç unutmayacağız Ferdi Baba…..

ANTALYA ALTIN PORTAKAL 26 EKİM’DE BAŞLIYOR..

26 Ekim - 1 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum’un yöneticiliğini ise Olena Yershova Yıldız yürütecek. 26 Ekim’de başlayacak ve “Öze Dönüş” temasıyla gerçekleşecek 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Onur Ödülü sahipleri belli oldu. Onur Ödülleri bu yıl; henüz 14 yaşındayken ilk ödülünü Antalya’da alan, böylece festival tarihinin Altın Portakallı en genç oyuncusu olan Selma Güneri’ye ve “Düğün”den “Selvi Boylum, Al Yazmalım”a, rol aldığı sayısız klasik ile sinemamızın en önemli jönlerinden ve karakter oyuncularından biri olan Ahmet Mekin’e verilecek. Ödüllerini Açılış Töreni’nde alacak olan iki usta oyuncu, festival kapsamında Antalya’lılara özel bir sohbetede katılacaklar.

7. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ’NİN ULUSLARARASI JÜRİ BAŞKANI BELLİ OLDU

7. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Jüri Başkanlığını Cannes Film Festivali Duayenlerinden Filipinli Yönetmen Brillante Ma Mendoza üstlenecek. 18-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasının jürisine Masahista, Taklub, Kinatay ve Ma’Rosa gibi filmleriyle tanıdığımız, Cannes duayenlerinden Filipinli usta senarist ve yönetmen Brillante Ma Mendoza başkanlık edecek. Filmlerinde her zaman gerçek insanlara ve onların deneyimlerine yer veren usta yönetmen, kendine has sinematografisi ve kurgusuyla uluslararası birçok festivalde başarılar kazandı. 2009 yılında Kinatay filmi ile Cannes Film Festivali’nde ”En İyi Yönetmen” ödülü alan Mendoza, “Filipinler'i betimleyen gerçek hayat hikayelerine dayanarak yaptığı filmlerle tanınıyor. Fransa'dan “Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres” unvanını alan ilk Filipinli yönetmen olan Mendoza, dünya sinemasındaki başarısı ve üstünlüğü için, tüm dünyadaki çeşitli film festivallerinde jüri başkanı olarak yer aldı. 7. Boğaziçi Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Kurumsal İş Ortağı TRT ile Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle 18-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Saygılarımla….

Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın…