MALZEMELER:
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
5 ad yumurta
100 gr tereyağ
2,5 su bardağı su
ŞERBET:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetini kaynatın ve soğutun.
Bir tencereye tereyağ, su ve bir fiske tuz atıp kaynatın.
Unu eleyin ve nişasta,irmik ile karıştırın.
Kaynamakta olan suya unlu karışımı karıştırarak ilave edin. Tencereye yapışmayacak kıvama gelince ocaktan indirin. Ilınınca birer birer yumurtalarını kırın ve iyice yedirin. 1 yemek kaşığı da şerbetten ekleyin.
Hamuru tırtıklı uç takılı krema torbasına doldurun.
Tavaya bol sıvıyağ ekleyin ve soğuk yağın içine tulumba tatlılarını istediğiniz ölçülerde keserek yerleştirin.
Sonra ocağın altını açın ve tatlıları pembeleşinceye kadar kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın. Daha sonra soğuk şerbete atın. 5 dakika şerbette kaldıktan sonra servis tabağına alın.
Tulumba tatlısının üst katmanının sert olması için hamur soğuk yağın içine atılır ateş sonra açılır.
Afiyet olsun.