MALZEMELER:
750 gr tel kadayıf
250 gr çekilmiş fıstık
100 gr bütün fıstık
1 paket (250gr) tereyağ
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle bir tencereye şekeri ve suyu alarak şerbetini kaynatın ve soğutun.
Bir tavada tereyağını eritin.
Tel kadayıfları tel tel didikleyin. Birbirine yapışanları tamamen ayırın.
Fırın tepsinizi yağlayın. Kadayıfları tereyağ ile her tarafı yağlanacak şekilde karıştırın.
Kadayıfın yarısını fırın tepsinize bastırarak yerleştirin. Aynı büyüklükte bir tepsi bastırarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Ara kata çekilmiş fıstıkları serpin.
Kalan kadayıfı fıstıkların üzerine eşit olarak yerleştirin. Tekrar bir tepsi yardımıyla üzerini bastırın. Hatta bir müddet böyle bekletin. (ince kadayıf olmasını isterseniz.)
Bütün olarak ayıklanmış fıstıkları da kadayıfınızın üzerine serpin.
200 derece de ısıtılmış fırında 20 dak. pişirin.
İlk sıcağı çıkar çıkmaz soğuk şerbetini üzerine dökün.1 saat dinlenen kadayıfınızı kare dilimler halinde keserek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..