MALZEMELER:
1 paket (800gr) hazır baklava yufkası
300 gr.tereyağ
2 su bardağı fındık (iri çekilmiş)
ŞERBET İÇİN:
2su bardağı su
2su bardağı süt
5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Şerbet için, tencereye toz şeker ve suyu alın kaynatın. Şekeriniz kaynayınca ateşten indirin ve sütü ile vanilyasinı ekleyin. Şerbeti ılık olacak şekilde ayarlayın. TATLI SOGUK ŞERBETİ ILIK OLACAK.
Gelelim tatlının hazırlanişına;
Tereyagını eritin ve fırın tepsinizi yağlayın. 3 yufkayı tepsiye üst üste dizin. üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin. Bu şekilde 15 yufkayı yerleştirin. 15. yufkayı yağlayın ve fındık serpin. Tekrar 3 yufka da bir yağ gezdirerek 15. yufkaya geldiğinizde yağ sürüp.fındık serpin. Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayarak devam edin. Kare şeklinde kesin. Kalan tereyağını üzerinde gezdirin. 175-180 derece de ısıtılmış fırında altın sarısı olacak şekilde pişirin.
Fırından çıkan tatlınizı soğutun ve ılık şerbetini dökün.
Üzerine fındık serperek servis yapin.
Afiyet olsun...