MALZEMELER:
2 ad bostan patlıcan
2 ad kabak
2 ad havuç
1 çorba kasesi mısır unu
1/2 çorba kasesi galeta unu
Tuz + kırmızı biber
TARATOR SOS İÇİN:
1 orta büyüklükte çorba kasesi ufalanmış bayat ekmek içi
6-7 ad ceviz içi
2 diş sarımsak
1/2 kase tavuk suyu
1 çay kaşığı kimyon
tuz
ÜZERİNE:
1 yemek kaşığı zeytinyağ +1 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Patlıcanların kabuklarını tamamen ,diğerlerinin ise üst kısımlarını ayıklayınız. 
Parmak şeklinde ve boyutunda doğrayın ve haşlayın.
Patlıcan ve kabak daha kısa sürede haşlanacağı için havucu ayrı bir kasede haşlayın.
Biraz diri kalacak şekilde haşlansınlar.
Kevgire alarak sularını süzdürün.
Bir tabağın içinde galeta unu ile mısır ununu karıştırın.
Tavanız da sıvıyağını kızdırın ve sebzeleri un karışımına bulayarak kızartın.
Renkleri kararmadan kızarmalarına dikkat edin.
Servis tabağına yerleştirin.Ortaya hazırlayacağınız tarator sos ile servise sunabilirsiniz.
TARATOR SOS YAPIMI:
Sarımsakları az tuz ile havanda dövün.
Cevizleri de ince çekin.
Ekmek içini bir kase içinde ılık tavuk suyu ile karıştırın.İçine sarımsak ve cevizi ekleyin.Kimyonu ilave ederek karıştırın.
Tarator sosunu bir tabağa alın ve üzerine zeytinyağ ile karıştırılmış kırmızı biberi gezdirin.
Sebze balıklarını bu sos eşliğinde servise sunun..
Yemek davetlerinizde ara sıcak olarak sunacağınız hafif ve lezzetli bir sunumdur..
Afiyet olsun..