Melisa İldeş “18 Kız Arasından Dereceye Girebilmek Tarif Edilemez Bir Duygu.”

“ Models Of Fashion Rüya Gibi Bir Platformdu.” 

Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?

19 yaşındayım İzmir’de doğup büyüdüm 6 yıldır Ankara’da yaşıyorum Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı ses eğitimi bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim keman ve ud çalıyorum en sevdiğim şeyler arasında şarkı söylemek ve modellikle ilgilenmek yer alıyor.

Neden Modellik ? 

Küçüklükten beri fotoğraf çekinmeye ve kamera karşısında olmaya bayılıyorum. Kameralar karşısında poz verirken yürürken kendimi inanılmaz mutlu hissediyorum bu sebeple modellik her zaman yapmak isteyeceğim bir şey.

Modelliğe ilk adımı nasıl attınız?

16 yaşındaydım Joker Ajansta ilk kez kamera karşısına geçtim ve böylece kamera karşısında ilk deneyimimi yapmış oldum.

Modellik dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı?

Tabi ki de. Modellik dışında oyunculukta yapmak istediğim şeyler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra ses anlamında da ismimden söz ettirmek isterim.

Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Her ne kadar rekabetin bulunduğu ortama renk ve heyecan kattığını düşünsem de bu hayatıma yansımadı hiçbir şekilde.

Modellik dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Modellik dünyasında profesyonellik kavramını ortadan kaldırmak isterdim sebebi ise bu işe yeni başlamış olanların da isminin daha rahat bir şekilde duyulmasını sağlamak.

Yaptığınız iş için kurs eğitimi şart mı  nasıl bir eğitim almak gerekiyor modellik için ? 

Bana göre gerekmiyor bu zamana kadar modellikle alakalı hiçbir eğitim almadım kamera karşısında insanın kendisi olması yetiyor bana göre.

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Her ne kadar çevremden kendimle ilgili olumlu yorumlar alsam da bu zamana kadar çok özgüvenli ve kendisiyle barışık bir insan olamadım. Bu yönümü değiştirmek isterdim.

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

Elimden geldiği kadarıyla medyayı takip etmeye çalışıyorum ama sosyal medyayla daha alakalıyım ilgimi daha çok çekiyor ve sosyal medyada en az medya kadar bilgi barındırıyor bana göre.

Models of fashion yarışmasından  bahseder misiniz ? 

Models Of Fashion bana göre Ankara’da düzenlenen en iddialı yarışmalardan bir tanesi. Ve bizim gibi modelliğe ilgisi olan kızların kendini göstermesi için en uygun platform.

Yarışmada dereceye girmek güzelliğinizi tescil ettirmek sizde neler hissettirdi ? 

Kamp süreci boyunca saatlerce o podyumda yürüyebilmek için emek verip ve yarışmanın sonunda da o heyecanı yaşamak , 18 kız arasından dereceye girebilmek tarif edilemez bir duyguydu benim için. Rüya gibiydi.

Yarışma süreci nasıldı kamp ve yarışma günü hakkında aklınızda kalanlar neler ? 

4 gün az bir süre gibi gözükse de kamp sürecindeki o verdiğimiz emeği ve yorgunluğu yaşayanlar bilir. Fakat bunun yanında aşırı heyecanlı ve eğlenceli yanları daha ağır bastığı gibi sabırsızlıkla final gecesine çıkmayı da tüm kızlar olarak 4 gözle bekliyorduk. Models of fashion rüya gibi bir platformdu.

Gelecekte ne tür projeler olacak ? 

Gelecekle ilgili şuan bir şey söylemem pek mümkün değil ama her bu işe gönül vermiş model kızlar gibi bende bir şeylerin olması için çabalıyorum.

Bugüne kadar örneklerinde de olduğu gibi güzellik yarışmasından sonra haber spikeri ya da sunucu olmayı düşündünüz mü hiç böyle bir hedefiniz var mı  ? 

Neden olmasın , Elbette ki gerekli eğitimlerini aldıktan sonra her türlü alternatife açığım.

Sizce iyi bir modelin özellikleri nelerdir ? 

Doğal olması ve kamera karşısında kendisi gibi olması bana göre yeterli 2 özellik.

Yeni Medyanın ( Sosyal Medya ve İnternet ) Geleneksel Medyayı ( Radyo – tv gazete ) Yok edeceği söyleniyor siz buna ne dersiniz ? Yeni Medya sizce ne yönde ilerleyecek ? 

Teknoloji ilerledikçe insanlarımızın eğilimleri o tarafa doğru kayıyor. Geleneksel medyayı takip eden belki de çok az insan kitlesi vardır. Yeni medyanın geleneksel medyayı yok ettiğini düşünüyorum.

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Okuluma gidiyorum , joker ajans vesilesiyle defilelere gidiyorum , çıktığım belirli mekanlar var şarkı söylüyorum , ailemle vakit geçirmeye çalışıyorum bu şekilde geçiyor zamanım.

Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?

Kitap okuma alışkanlığım yol maalesef. Ama film olarak yeşil yol diyebilirim en çok etkisinde kaldığım filmdir.

KırmızıTürk/ spiker dünyası  hakkında neler söylersiniz ? 

A’dan Z’ye bu işe gönül vermiş insanlara dair her isimle ilgili röportajlardan faydalanabileceğimizi düşünüyorum

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Gelecek planlarım için şuan düşündüğüm şey kendimi her açıdan değerlendirmek istiyorum. Sağlam temeller atıp gelecekte sağlam yerlere gelmek istiyorum ve öncelikle ilk hedefim üniversite mezunu olabilmek modellik ve ses üzerinde bir yerlere gelebilmek istiyorum.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı? 

Hiçbir şey için geç değil hiçbir şey için asla ümidinizi kaybetmeyin ve hayallerinizin peşinden koşun. Unutmayın bu hayatta en önemli şey kendiniz. Ve sizin için ne iyiyse onun asla peşini bırakmayın....

Röportaj : Cengizhan KAYA