Beşiktaş’ta Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği 1. Uluslararası Sanat Günleri nedeniyle düzenlenen sanat alanını gezerken gözüm daha önce hiç görmediğim bir tabloya ilişti.  Tabloyu incelediğimde gerçekten Dünya’da bir eşi olmayan sanatla tanıştım. Adını kendisinin koyduğu Ahşapkari sanatı. Sanatçı Mehmet Şakir Ünlü ile Ahşapkari üzerine söyleşi yaptık.
HATİCE OPAK BİLGİN: Kısaca kendinizi ve sanatınızı tanıtır mısınız?
MEHMET ŞAKİR ÜNLÜ: 1955 İnegöl doğumluyum. Daha önce reklam matbaa işi yapıyordum. Bu sanata 56 yaşında başladım. Ahşapla çocukluğumdan beri ilgiliyim. Ahşap parçacıklarından neler yapılabileceğini düşünürken ahşabın çok renginin olduğunu görüne değerlendirmek istedim. Tropikal ağaçlardan yararlanıyorum. Yurtdışından gelenlerden yapıyorum genellikle. Kontro üzerine çizim yapıyorum. Ozalit üzerine de olabilir. Kağıt altta kalıyor çünkü çok hassas ozalit çıkmıyor. Çoğunu kendim tasarlıyorum. Portre çalışmalarım oluyor. 3 yıldır çalışıyorum. 16 eserim oldu. Bu ismi kendim koydum. AHŞAPKARİ. 70 x 100 yaptığım eserle en az 1 ay uğraşıyorum. 7.500 TL. Bazı eserlerimin fiatı 20.000 TL. Dünyada böyle bir teknik yok. Ahşapları küp küp kesiyorum. Bıçkıda kesiyorum sonra yapıştırıyorum. Ahşap kaplamayı şerit halinde kesiyorum. Sakal bıyıkta onları dikine yapıştırıyorum.  Minik minik binlerce parçadan oluşturuyorum. Küçüklerinde 5000, büyüklerinde 8000 parça ahşap kullanıyorum. Parçaları yerleştirdikten sonra dolgu verniği atıyorum. Kuruduktan sonra zımparalayarak düzeltiyorum. Çerçeveyi monte etttikten sonra mat vernik sürüyorum.  Boya kullanmıyorum. 
HATİCE OPAK BİLGİN: Ağaçları nereden temin ediyor sunuz? Hangi tür ağaçları kullanıyorsunuz?
MEHMET ŞAKİR ÜNLÜ: Parke ve mobilya fabrikalarının atıklarından alıyorum. Her renk var. Yeşil, kırmızı, mor, mavi, sarı, beyaz, siyah, kahverengi. Aynı ağacın tonları var. Vernikten önce ağaç renk değiştirebiliyor. Ağaç türleri: Ayous, tik, ıhlamur, venge, meşe, kayın, paduk, maun v.s.
HATİCE OPAK BİLGİN: Hangi fuarlara katıldınız ilgi nasıldı, öğrenmek isteyen var mı?
MEHMET ŞAKİR ÜNLÜ: Bursa’da Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan Mobilya  ve Dekarosyon fuarına (MODEKS) katıldım. 
HATİCE OPAK BİLGİN: Başka projeleriniz var mı?
MEHMET ŞAKİR ÜNLÜ: Evet var daha önce denenmemiş yağlı boya ve akrilikle ilgili projelerim var.
HATİCE OPAK BİLGİN: Hayırlı olsun ve bu sanatla tanıştırdınız için teşekkürler.
MEHMET ŞAKİR ÜNLÜ: Sanatına destek alamadım, basın tarafından çok fazla ilgi de yok. Size ve gazetenizdeki çalışma arkadaşlarınıza ve tüm okurlara saygılar sunuyorum.