MALZEMELER:
750 gr dana kuşbaşı
500 gr arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Bir tencereye tereyağını alarak kızdırın ve etleri ekleyerek yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Etlerin üst kısımları mühürlensin içleri yumuşak kalsın.
Önce su bırakıp tekrar suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Bu arada arpacık soğanları bütün olarak ayıklayın. Bir kenarda bekletin.
Etler suyunu çekince 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşe alın ve pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca arpacık soğanları,ikiye böldüğünüz sarımsakları, sirkeyi, unu, tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve pişirmeye bırakın. 10-15 dakika içerisinde soğanlarda etlerle birlikte yumuşayacaktır. Arpacık soğanların dağılmamalarına dikkat edin. Bu arada soğanları eklerken yemeğinizin suyu azalmış olacaktır. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tuz ve baharat ayarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.