MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıcak süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 kahve fincanı ılık su
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 ad yumurta
50 gr eritilmiş margarin
5 su bardağı un
KREMASI İÇİN:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 ad yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
60 gr tereyağ
ÜZERİNE:
Bitter çikolata
frambuazlı çikolata
beyaz çikolata
Ben mari usulü eritilen çikolatalara batırılacak.
YAPILIŞI:
Mayayı hamur yoğurma kasesine alın ve üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri ılık suyu ve sütü ekleyerek 10 dakika kabartın. Kabaran mayaya un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin ve yoğurun. Üzerini bir bez ile örterek mayalanmaya bırakın. Sıcak bir ortamda daha kısa sürede hamur iki katına çıkacaktır. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve parçalar kopararak ortası delik mini kek kalıplarına yerleştirin. Eğer kalıbınız yoksa halka şekli vererek pişirin. 175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri pembe kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerini bir bez ile örtün ve kremasını hazırlayın.
KREMA:
Krem şanti,vanilya ve tereyağ hariç diğer bütün malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin ve tereyağını ekleyin tekrar karıştırın. Yağ eriyince toz halindeki krem şantiyi ve vanilyayı ilave ederek tekrar karıştırın.
Pişen ve soğuyan mini pastaları enlemesine ortadan iki parçaya kesin ve aralarına sıkma torbasına aldığınız krema sıkarak üzerine diğer parçayı kapatın. Bu işlem bittikten sonra istediğiniz herhangi bir çikolatayı ben-mari usulü eritin ve pastaların üst kısımlarını çikolataya batırıp servis tabağına alın.  Çocuklarınız bu lezzete bayılacak.
Afiyet olsun.