MALZEMELER:
12 ad. milföy hamur
1 ad. orta büyüklükte bostan patlıcan
250 gr. dana kıyma
1 ad. kuru soğan
1 ad. büyük domates +1 tatlı kaşığı domates salçasi
1 ad. kapya biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle milföy çanaklarımızi yapalım ve biraz soğutalım.
Milföy hamurlarını tek tek mutfak tezgahına koyun. Tırtıklı rulo kesici ile yuvarlak şekil verin.
Muffin kalıbını (yekpare olan) ters çevirin ve kubbe gibi olan yerleri yağlayın.
Milföy hamurlarını üzerlerine kapatın ve elinizle bastırarak çanak şeklinde düzeltin.
180 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Takribi 20-25 dak.pişecektir.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Gelelim patlıcanlara; ateş üzerinde çevire çevire patlıcanları kozleyin ve bir naylon torba içine alın. Biraz soğuyunca kabuklarını soyun hafif tuz ve karabiberle karıştırın. Birer parmak boyunda doğrayın.
Bir tavaya kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kapya biberi halka doğrayın.
Domatesin kabuğunu soyun ve küp doğrayın.
Kavrulmakta olan kıymaya biberi, domatesi, salçayı, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın. 8 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Soğuyan milföy çanaklarına önce közlenen patlıcanları yerleştirin. Üzerine kıymalı karışımı yerleştirin. 
Servise sunacağınız zaman çanakları tepsiye dizerek fırında ısıtın ...
Afiyet olsun..