MALZEMELER:

6 adet Yufka
125 gr tereyağ
1 çay bardağı (ajda) sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 adet yumurta (1 nin sarısı üzeri için ayrılacak)

İÇ HARCI:
İsteğe bağlı olarak;
Ispanak + lor peyniri karışımı
Beyaz peynir + maydanoz karışımı

ÜZERİNE:
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağ
susam

YAPILIŞI:
Öncelikle iç harcını hazırlıyarak bir tabak içerisine alın.
Tereyağ ve sıvıyağını bir tava içerisine alarak orta ateşte tereyağını eritin.Ilınınca su ve yumurtayı ekleyerek karıştırın.
Yufkaları üst üste yerleştirin ve 4 eşit parça olacak şekilde kesin. Üçgen yufkaların her birini tek kat olarak hazırlamaya başlayın.
Yufkanın üzerine hazırladığınız sosu sürün ve parmağınızla üst kısmından aşağıya doğru çekerek ,yufkanın pili pili olmasını sağlayın.
Sağ ve sol kısımda kalan parçaları yukarı doğru kaldırın. Altta pili olarak kalan kısıma iç malzemeyi yerleştirerek ve üst alt kısımları harcın üstünde toplayarak ters çevirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine her bir böreği yerleştirin.
Ayırdığınız yumurta sarısını zeytinyağ ile karıştırın ve böreklerinizin üzerine sürün. Susam serpin.
175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Çıtır çıtır lezzetiyle bu börekler vazgeçilmezler arasına girecektir.

Afiyet olsun.