Herkese merhabalar,

Kırmızı fasulyeler mutfaklarımıza girdiğinden bu yana lezzetli ve besleyici olmaları nedeniyle salatatan, yemeğe bir çok yerde kullanılır oldu.

Tavuk,hindi ve et yemekleri tariflerinde artık sıkça rastlamaktayız. Aslında Meksika Mutfağında kullanılan bir malzeme olsa da,o mutfağın bazı yemekleri bizim damak tadımıza da uyduğundan bizlerde artık kullanmaktayız. 

Bugün yazacağım tarif de bizim mutfağımıza uyan ve hindi ile birleştirdiğimiz lezzetli bir yemek.. Denemenizi tavsiye ederim..Şimdiden hepinize kolay gelsin..

MALZEMELER:

700 gr Hindi Kuşbaşı

2 adet kırmızı soğan

6 diş sarımsak

3 ad köy biberi

1 ad büyük kapya biber

3 adet salkım domates

500 gr Meksika fasulyesi

1 kahve fincanı biberli zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

1 kahve fincanı su

Tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kişniş

ÜZERİNE:

Rendelenmiş Parmesan peyniri

YAPILIŞI:

Öncelikle doğranacak malzemeleri hazırlıyalım ve tabaklara ayrı ayrı yerleştirelim.

Kırmızı soğanları yarım ay şeklince ince doğrayın.

Köy ve kapya biberlerin çekirdek kısımlarını çıkararak julyen keselim.

Sarımsakları da halka doğrayın.

Domateslerin çekirdek kısımlarını çıkarın ve küp doğrayın.

Şimdi gelelim hepsini sırayla nasıl pişireceğimize,

Döküm tavayı orta ateşe alın ve zeytinyağını ekleyerek kızdırın.

Hindileri ekleyerek kavurmaya başlayın.

Rengi değişen ve yumuşamaya başlayan hindilere soğanları ve sarımsakları ekleyerek karıştırın ve üzerini bir kapak ile kapatarak hindilerin tamamen yumuşamasını sağlayın.

Hindiler yumuşayınca julyen kesilmiş biberleri ilave ederek karıştırın.

Domates,tuz ve baharatları ekleyerek 1 kahve fincanı suyu ve tereyağı ekleyin,karıştırın.

Son olarak fasulyeleri ilave edin ve kapağı kapalı olarak 10 dakika hepsinin lezzetlerinin birbirine geçmesi için orta ateşte pişirin. 

Şık bir sunum hazırlamak istiyorsanız bir yeşil salata yaprağını servis tabağına alın ve içine yemeğinizi yerleştirerek üzerine parmesan peyniri serperek ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...