Türkiye’deki televizyonlardan başka, hiç bir ülkede, televizyonlarında, koruma kanununa rağmen ülkenin kurucusuna küfür ve hakaret edilmedi, karalama kampanyası yürütülmedi. Para ile ünvan  satın alanlar tarafından sahte tarihi yazılmadı. Eğitimliden eğitimsizine kadar kin ve nefretini kusmak için koruma kanununun kalkmasını beklemedi.

1866'da Garibaldi öncülüğünde başlatılan Bağımsızlık Savaşı sonucunda 1870-71 Prusya-Fransa Savaşı'nın ardından son kalan Fransız güçlerinin de ülkeden çıkarılmasıyla bağımsız ulus-devleti kuran İtalya devletinin kurucu önderi Garibaldi'yi eleştirmek için televizyon programı yapılmadı.

Kral George, Karayipler ve Kuzey Amerika'daki kolonileri güçlendirerek Birinci Britanya İmparatorluğu'nu kurdu. İngiltere’yi İngiltere yapan hiç bir kahramanını tartışmaya açmaya çalışan bir basın mensubu veya televizyon sunucusu olmadı.

Sahip oldukları en büyük kök, yerel Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika, Karayipler, Orta Amerika, ya da Güney Amerika ve Okyanusya ülkelerinden göçmüş Avrupa kökene sahip kişilerle yaptığı Amerikan Bağımsızlık Savaşı ardından ülkeyi bölmek isteyen, toprak talebinde bulunan olmadı. ABD basınında, hiç bir televizyon kanalında bizdeki gibi ekrana çıkıp, devletin kurucusu George Washington’u tartışmadı.

Modern Almanya'nın kurucusu Otto von Bismarck, liderliğindeki Prusya'nın 1860'larda Danimarka, Avusturya ve Fransa'ya karşı giriştiği savaşlardan sonra zaferle 1871 yılında Alman birliğini sağladı. Almanya devletinin kurucu önderi Bismark'ı eleştirelim diye, Alman televizyonlarında açık oturum düzenlemedi.

862 yılında kuzeyde Vikingler tarafından yönetilen Rus devletinin kuruluşu; Staraya, Ladoga, Novgorod ve İskandinavya'dan gelen göçmenler ile birlikte Slav ve Fin-Ugorlar'ın yeni birliğinin büyük şehirleri oldular. Rusya televizyonlarında, Rusya devletinin kurucusu, (Deli Petro) Çar Nikolas Petro’yu tek Rus dahi eleştirmedi.

Dünya Savaşı sonrasında İngiltere'nin bölgeden çekilmesi üzerine bağımsızlığını 15 Ağustos 1947'de kazanan Hindistan ve Pakistan,  bağımsızlıklarını ilan ettiler. Günümüze kadar ne televizyon ne de basında Pakistan devletinin kurucu önderi Muhammed Ali Cinnah’ın eleştirildiği görülmedi.

İngiltere'nin sömürgesiyken bağımsızlığını kazanan Hindistan’ın da ne başbakanı Cevahirlal Nehru'yu ne de Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri Mohandas Karamçand Gandi’yi yermek, karalamak için bir çaba sarf edilmedi.

Çünkü ahlaki toplumsal değer ölçülerine göre, hayatında hiç devlet kurmayan biri, hiçbir devletin kurucu önderini eleştirmez, eleştiremez. Ülkesini, Milletini düşman tecavüzlerinden kurtaran, bağımsız bir devlet kuran liderine hakaret etmez!