MALZEMELER:
4 adet orta büyüklükte kemer patlıcan
350 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 su bardağından biraz az bayat ekmek kırıntısı
6 dal ince kıyılmış maydanoz
Tuz + karabiber + kimyon
ÜZERİNE
Domates
Sivri biber
SOSU:
1 yemek kaşığı domates + biber karışımı salça
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağ
az tuz
KIZARTMA İÇİN:
2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu su da 15 dakika bekletin.
Sıvıyağını bir tavaya alarak kızdırın.
Patlıcanları kurulayın ve bütünü ayırmadan parmak kalınlığında dörde kesin.
Kızdırılmış sıvağın da çok karartmadan kızartarak bir kağıt havlu üzerine çıkarın.
Köfte için;Kuru soğanı rendeleyerek bir kaseye alın ve diğer malzemelri ekleyerek yoğurun.
Kızarttığınız patlıcanların aralarına uzunlamasına köfteleri yerleştirin. (patlıcanların uzunluğunda köfteler yaparak)
Üzerlerini domates ve biberlerle süsleyerek fırın tepsisine yerleştirin.
Salça karışımını su zeytinyağ ve tuz ile karıştırın ve tepsiye bırakın. Patlıcanların üzerini yağlı kağıt ile kapatın. 190 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.