Merhabalar,

Çorbalar denildiğinde genellikle kış ayı tercih edilse de çoğu zaman ana yemeklerin başlangıcı olarak sofralarda yerini alır.

Yaz gelince de soğuk çorbalar tercih sebebidir.Bazı çorbalar da var ki içinde ki malzemenin bolluğu nedeniyle bir nevi yemek niyetine de karın doyurmak için yeterlidir.,

Bir çok yöremizde de bu tür yoğun malzemeleri çorbalarımız vardır.

Doğu Karadeniz Bölgesinde de bu çorbalardan bir tanesi olan Karalahana Çorbası bunlardan biridir.

Bazen içine ekledikleri kuyruk yağından dolayı kokusu ağır gelse  de o yörenin halkının vazgeçilmez bir çorbasıdır.

Çok sık olmasa da değişik tatlar arayanlar ve besleyici çorbalar seçmek isteyenler için bugün biz de bu yöre çorbalarından biri olan Karalahana Çorbasını seçtik.

Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

500 gr karalahana

3 su bardağı haşlanmış mısır kırığı

2 su bardağı taze barbunya

1 adet kuru soğan

2 adet kurutulmuş acı kırmızı biber

1,5 yemek kaşığı tereyağ

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet et bulyon

Tuz

6 su bardağı su + kaynadıktan sonra 2 su bardağı sıcak su daha eklenecek.

YAPILIŞI:

Mısır kırığını geceden ıslatın ve bol suda haşlayın.

Barbunyayı da kuru seçecekseniz aynı işlem onun için de geçerlidir.

Kuru soğanı küçük doğrayın.Ve bir tencereye alarak tereyağ ,zeytinyağ ilavesiyle kavurun.

Kurutulmuş biberleri sıcak suda beklettikten sonra küçük doğrayarak kavrulmakta olan soğanlara ekleyin.

Haşlanmış mısır kırığını,barbunyaları ve suyunu vererek pişirmeye bırakın.

Karalahanaları yıkayın ve süzdürerek ince doğrayın.

Kaynamakta olan çorbaya karalahanaları,bulyonu,salçayı ve tuzunu vererek 1/2 saat pişirin.

Bu arada suyu azalacağı için 2 su bardağı daha sıcak su ekleyin.

10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirerek servis yapabilirsiniz.

Not:Biz kuyruk yağını tercih etmedik bu şekilde pişirildiğinde nefis bir lezzet bulacaksınız.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..