Balıkesir Karesi Belediyesi’nde, “halk için yapılabiliyormuş” diyebileceğimiz bir işbirliği gerçekleşti.

Belediye meclisi toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, ilçedeki yeşil alanın yeniden düzenlenmesi için önerge verdi. Önerge AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerin oyları ile kabul edilerek Çevre ve Sağlık Komisyonu’na sevk edildi.    

Karesi Belediyesi aylık olağan toplantısında CHP’li meclis üyeleri, Büyükşehir Yasası ile Kocaavşar mahallesinden Karesi Belediyesi’ne piknik alanı olarak devredilen yeşil alandaki eksikliklerin giderilmesi için meclise önerge verdi.    

Serkan Sarı, Çiğdem Dönmez, Murat Gökdemir ve Volkan Altınöz’ün hazırladığı önergede, piknik alanının yeniden düzenlenerek mahalledeki insanların kullanımına açılması talep edildi. 

Önergede, piknik alanının düzenlenmesinin ardından bahar döneminde birçok festival ve şenliğin de bu alanda yapılabileceğine dikkat çekildi.            

Karesi belediye başkanı Yücel Yılmaz’ın olur verdiği önergenin mecliste oy birliği ile onaylanması, Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanan durumlardan birisi olarak kayıtlara geçti. 

Türkiye ‘’benim partimin önergesi olmadıktan sonra halkın yararına da olsa başka partinin getirdiği önergeye olumlu oy vermem’’ anlayışından ve bu zihniyetteki politikacılardan çok çekti.   

Bu ve benzeri örneklerin çoğalması ve en başta da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekillerine örnek teşkil etmesi en büyük arzumuz.