Merhabalar,

İşte hepimizin çok sevdiği irmik tatlısı bu sever incir sevenler için nefis bir lezzetle huzurlarınız da..

Sanırım incirin hem tazesini hem kurusunu hemen herkes sever ve gerek tartlar da gerekse tatlılarda en çok kullanılanlar arasında yer almakta..

Şu günlerde taze incir bittiğine göre bizde kuru incir ile bu lezzetli tatlıyı hazırladık.

Buyrun tarife;

MALZEMELER:

18 cm.çapındaki çember içindir.

4 su bardağı süt

6 dolu yemek kaşığı toz şeker

6 dolu yemek kaşığı irmik

1 paket krem şanti

1 yemek kaşığı tereyağ

1 paket vanilya

ARASINA:

12 adet kuru incir

3 yemek kaşığı toz şeker

1 kahve fincanı su

12 adet ceviz

YAPILIŞI:

Öncelikle incirleri hazırlıyarak bir kenara alalım.

İncirleri bir tavaya alarak az su ilavesiyle haşlayarak yumuşatın.

Suyunu süzerek başka bir kaseye alın ve şekeri suyunu ekleyerek pişirmeye başlayın.

Şekeri koyulaşmaya başlayınca ateşten indirin ve cevizleri irice doğrayarak karıştırın.

Tatlı için bir tencereye sütü,şekeri ve irmiği alarak orta ateşte karıştırark pişirmeye başlayın.

Koyu bir kıvam alan tatlıyı ateşten indirin ve tereyağ,krem şanti ve vanilyayı ilave ederek 5 dakika çırpın.

Servis tabağına çemberi yerleştirin.

Tatlının yarısını çemberin içine boşaltın.

Üzerine incirleri dizin ve şerbetini üzerine gezdirin.

Kalan yarısını incirlerin üzerini kapatacak şekilde boşaltın ve düzeltin.

En üste tekrar ceviz serpin.

Buzdolabında 3-4 saat bekleterek soğutun.

Soğuyan tatlının çemberini çıkarın ve dilimliyerek servis yapın.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..