MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su
1,5 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tahin
4,5 su bardağı un (ele yapışmayan ne çok sert ne de çok yumuşak olmayan bir hamur olacak..unu yoğurarak ekleyin.)
HAMURU AÇARKEN:
6 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un karışımı
ÜZERİNE:
200 gr eritilmiş tereyağ
1 su bardağı zeytinyağ
(her ikisi birlikte eritilecek ve ılıtılacak)
ŞERBET:
5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1/2 limon
İÇİNE:
500 gr ceviz ici (irice doğranmış)
YAPILIŞI:
Un hariç diğer hamur malzemelerini bir kase içerisinde karıştırın. Unu eleyerek yoğurarak ekleyin. Hamuru 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamur açarken kolaylık sağlayacaktır.
Bu ölçü ile 20-21 adet cevizden biraz büyük bezeler olacaktır.
Her bir bezeyi un + nişasta karışımı serperek ince açın. Açtığınız her bir yufka 35 cm çapında olacaktır. Açtığınız yufkayı 4 eşit parçaya (üçgen olarak) kesin. Üçgen parçaların tam ortasına parmağınızı bastırarak yuvarlak döndürün. Yufka tam ortada pili pili olacaktır. Bu pililerin üzerine ceviz koyarak yanda kalan yufka parçalarını cevizlerin üzerine kapatarak ters çevirin. Gül şekli olacaktır. Bütün hamur bezelerini aynı şekilde açarak tepsiye dizin. 35-40 cm çapında yuvarlak tepsiye tam gelecektir. 
Baklavanız tamamlandığında erittiğiniz yağları üzerine gezdirin.
175 derece de ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. 
Bu arada bir tencerede şerbetini hazırlayın. Ve ılıtın.
Pişen baklavanızın ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini gezdirin. 3-4 saat dinlenen baklavanız üzerine serpeceğiniz fıstık yada ceviz tozu süslemesi ile servise hazır. Kayseri mutfağının bu nefis baklavasını denemelisiniz.
Afiyet olsun.
Bayramınız kutlu olsun.