MALZEMELER:
500 gr. julyen doğranmış bonfile
4 ad orta boy patates
ETİN TERBİYESİ İÇİN:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 ad orta büyüklükte kuru soğan rendesi
pulbiber +kekik+karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
ÜZERİNE:
1 çorba kasesi yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı ayçiçek yağ
YAPILIŞI:
Etin terbiyesi için, bir kase içerisine yoğurt, zeytinyağ, soğan rendesi ve baharatları alın ve karıştırın. Julyen doğranmış etleri ekleyerek 2 saat bekletin.
Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve kızdırılmış sıvıyağ da kızartın.
Terbiye ettiğiniz etleri bir tavaya alın ve kavurun.1 su bardağı su ekleyin ve suyunu çektikten sonra tekrar kavurmaya devam edin.
Üzerine koyacağınız yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırın.
Tereyağını kızdırın ve kırmızı toz biber ekleyin.
Servis tabağınıza kızarmış patatesleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ,etleri ve en son kızdırılmış tereyağlı kırmızı biberi gezdirin.
Ege bölgesinde sıkça yapılan bu kebabı seveceksiniz.
Afiyet olsun..